"Jag är ett svin" blev den enkla förklaringen bakom fejksajten som fått oss att hoppas på ett stundande Fallout 4.

De senaste veckorna har Fallout-fans pendlat mellan hopp och förtvivlan, allt tack vare sajten thesurvivor2299 som satte igång spekulationer genom kryptiska meddelanden. I helgen blev det dock bekräftat #Bethesda Softworks inte hade något med den att göra, vilket dödade förhoppningarna. För att strö salt i de postapokalyptiska såren började upphovsmannen att svara på frågor på Reddit.

Vi fick bland annat veta att projektet kostade dryga 6 000 kronor att genomföra och att finalen skulle ha varit en animerad trailer, något som nu verkar vara stoppat av Bethesda som ska ha kontaktat honom. När folk ifrågasatte den relativt höga kostnaden svarade han att "Jag är en av de där rika jävlarna med för mycket pengar" och "Det är ingenting för mig, jag är ett svin". Hans mål var att tvinga Bethesda att avslöja något på helgens VGX-evenemang. "Ett misslyckande", enligt honom själv.

Idéerna bakom sajten föddes ur ett 56 sidor långt manus till en #Fallout: New Vegas-expansion men utan egna utvecklingsresurser evolverade planerna. Upphovsmannen kan tänka sig att släppa manuset, och den tydligen färdigställda trailern, vid ett senare tillfälle när situationen med Bethesda har "lugnat ner sig". Vi kan tänka att en advokat eller två var inblandad i diskussionen dem emellan.

Skicka en rättelse