Edward Snowden har jobbat för amerikanska CIA och NSA, där hans samvete slutligen blev så tyngt att han flydde fältet tillsammans med mängder av hemlighetsstämplade dokument. I ett av dessa kan vi läsa att NSA letar terrorister – i onlinespel.

Det är The Guardian som har nosat rätt på dokumentet där vi kan läsa hur NSA skickat in agenter för att infiltrera de digitala världarna på Xbox Live och pc. De anser att det finns en hotbild där terrorister kan använda spelen som anonyma kommunikationskanaler, något som förstås inte kan gå obemärkt förbi.

Det antyds inte direkt att al-Qaida sitter och smider planer i #Call of Duty: Ghosts, men IP- och mejl-adresser från olika spelkonton ska ha koppling till organisationen. Spel som ska ha varit särskilt intressanta för NSA är #Second Life och #World of Warcraft och tjänsten Xbox Live.

Jag skulle säga att det är staten som förråder landet. Och det är klart att USA får försämrade relationer med andra länder men det är knappast Snowdens fel att USA begår handlingar som upprör andra länder. Detta är lite som om att en pedofil skulle klag... 17/01 Så förråda sitt land är en prestation? Jag håller inte med dig där. Jag tycker inte att sån här information bör spridas, det finns en anledning till att den är hemlig. Tror du att de slutar med det här, och annat för den delen, bara för att en gnällig... 17/01 Din tolkning av Snowdens motiv säger väl kanske mer om dig än om Snowden. Du har ju så att säga underkänt alla andra tolkningar än att han är uppmärksamhetstörstande redan från början eftersom du inte presenterar några resonemang om vad som får dig att... 17/01 Fin teori, tyvärr saknar du helt belägg för den. (Du riskerar inte livet för lite uppmärksamhet - Snowden riskerar dödsstraff) 17/12 Han bryr sig inte om att sätta dit dem. Han vill bara ha uppmärksamhet! Det leder ju inte till något 17/12 Nej, men dem enda som Snowden haft möjlighet att sätta dit. 17/12 för usa är ju som sagt de enda som håller på med sånt... 16/12 för han har ju jobbat åt äcklen och vill avslöja vad idioterna gör.... 16/12 Jag tror du missade totalt vad jag försökte förmedla. - Kina fängslar och torterar folk, men det är deras egna befolkning. Detta inverkar inte på oss. Det är inte bra så klart men inget direkt hot mot mig. Skulle det finnas någon som kämpar mot Kina så... 13/12 Och Kina fängslar och torterar inte folk? Sen tror jag nog att USA har fångat och dödat en del fler terrorister än vad man känner till. Det är deras krig, svårt för en svensk att förstå. Det drabbar ju inte mig. Oavsett så är jag ingen terrorist så jag... 13/12
Skicka en rättelse