Rockstar smider stora planer för Grand Theft Auto V:s framtid. Och den börjar i dag.

En färsk statusrapport för #Grand Theft Auto V slår fast att det finns mycket att se fram mot i Los Santos, både inom kort och längre fram.

Redan i dag patchas stöd för deathmatch och möjligheten att bygga eget material in. Med byggverktyget kan du göra egna race, kaotiska eldstrider, flygfighter eller vad du vill, och givetvis kan du dela med dig av dina kreationer med övriga världen via Rockstar Games Social Club. Denna uppdatering blir gratis.

Senare i december lanseras Capture, en spelform som bygger på klassiskern fånga flaggan. Upp till fyra lag har varsitt område, och målet är att sno så mycket prylar som möjligt från övriga gängs områden. Capture kan spelas i fyra varianter – Raid, Contend, Hold och GTA – och exakt vad detta betyder berättar Rockstar nästa vecka. Eventuell kostnad för detta tillägg, eller det nedan, säger Rockstar inget om.

Nästa år blir det möjligt att utföra kooperativa heists. Eller på svedalska: råna banker och butiker med ett par polare över nätet. Detaljer saknas i nuläget, men onekligen en lockande tanke. Vi kan också se fram mot nya berättelser om Michael, Trevor och Franklin, i vad Rockstar kallar "betydande" tillägg till storyläget.

Och nej, det sägs fortfarande ingenting om GTA V till pc, PS4 eller Xbox One. Vi hoppas få tillfälle att återkomma till det.

Skicka en rättelse