Xbox One lanserades globalt den 22 november, fast det är förstås en sanning med modifikation. Totalt 13 länder fick tillgång till den åtråvärda maskinen som sålt över 2 miljoner exemplar, vilket lämnar en hel den områden ute i kylan – något som är smärtsamt tydligt då vi i norden uteslutits tills vidare och kanske får vänta till hösten 2014 innan vi får vara med att leka.

#Sony delade upp sin Playstation 4-lansering mellan Nordamerika och Europa. Denna gång fick vi följa med övriga Europa, men i rättvisans namn ska det sägas att även Sony uteslöt vissa marknader. Den kanske största av dem är Japan, där maskinen inte släpps förrän i februari nästa år. Men även delar av Europa och övriga världen har fått vänta – tills nu.

Via Playstation-bloggen meddelas det att ytterligare 11 länder kan avnjuta Playstation 4. Dessa är bland annat Tjeckien, Slovakien, Grekland, Turkiet, Förenade Arabemiraten och Sydafrika. Sony visar upp liknande siffror som #Microsoft och det kan konstateras att maskinen hade sålt 2,1 miljoner enheter i början av förra veckan.

Om man bortser från alla lanseringsdetaljer så har vi några artiklar som kan hjälpa dig på traven om du ännu inte bestämt dig för vilken konsol du ska skaffa. Vi ställer de båda maskinerna mot varandra i vår mastiga artikel Duellen – Playstation 4 mot Xbox One där vi jämför allt från handkontroller till lanseringstitlar och betaltjänster. Törstar man efter ännu mer information har vi även artiklarna Allt om Xbox One och Allt om Playstation 4 till förfogande.

Problem och problem. Det är inte rimligt att skala upp produktionslinjen i fabrik bara för att möta den första toppen. Vad ska dom göra när den toppen är borta? Avskeda folk och kassera den kapacitet som byggdes/köptes in? Är ju exakt samma sak varje... 15/12 NBA 2k14 till PS4. 15/12 så sällan som dom släpper nya så dröjjer det nog 850 år 15/12 Playstation 48 finns i fyra länder snart 14/12 jag har en ps4 och är supernöjd , spel kommer lite senare :) 14/12 Den får finnas i 1000 länder, finns ju ändå inte att köpa i sverige!! 14/12 Fast med det argumentet så kanske fler köpte en PC för att båda utav konsollerna var slut? Eller de kanske köpte en 3ds xl istället. För min del skulle det bara bli en dyr pappersvikt att köpa en ps4 i nuläget, finns inget som jag vill spela till den.... 14/12 Ja jag har varit runt lite i Stockholmsområdet och frågat men inte lyckats än. Så planerar att beställa från http://microsoftstore.de sedan när de får in fler på lager. =) 14/12 Vill man ha en Xbox One sa ar det inte omojligt, kopte min pa Gamestop for 4995 kr, Fifa 14 ingick i paketet, Gamestop, Game och Mediamarkt tar in maskiner och spel, kopa online typ hos ccdon medmera vet jag inte. 14/12 För mig gör det absolut ingenting ifall Xbox One släpps först nästa höst. Då hinner man sparar undan pengar tills dess samt så har det förhoppnings släppts ett gäng spel så man har några att välja på då. Har en PS4 men som många säger så finns det dålig... 14/12
Skicka en rättelse