I veckan rapporterade vi att hårda copyright-regler drabbar Youtube-användare. I korthet innebär det att människor som tjänar pengar på sina filmer, till exempel de många internetpersonligheter som skriker sig hesa över spel i lustiga klipp, riskerar att få sina inkomster reducerade när olika företag lägger beslag på filmens rättigheter.

Det verkar främst handla om att representanter för musikindustrin är framme och vill ha ekonomisk ersättning, och alltså inte spelutvecklarna själva. #Valve har meddelat att det är helt okej att göra Youtube-klipp av deras spel, och efter dem kommer #Ubisoft:

– Efter förändringarna i hur Youtube hanterar copyright-anspråk har vi hört att många av er är frustrerade över plötsliga anspråk på era filmer. På Ubisoft uppskattar vi alla de begåvade kreatörerna på Youtube och vi vill uppmuntra er att göra Ubisoft-relaterade filmer, meddelar företaget i ett blogginlägg.

Anspråken som görs på Ubisoft-relaterade filmer kommer från IDOL – företagets partner när det gäller digital distribution av musik. Ubisoft diskuterar nu med dem hur de ska kunna ta bort copyright-anspråken, och förväntar sig att det kan ta någon vecka innan problemet är löst.

Håller med. jävla google+ är shitstörigt. 20/12 Google det nya EA, bojkott! 16/12 Grundfelet bakom hela historien är den amerikanska upphovsrättslagstiftningen som kallas DMCA. Den lagen antogs för flera år sedan trots stora protester från många håll efter mycket lobbying från film- och skivindustrin. I princip innebär den att stora... 15/12 Måste vara språkpolis: "kreatör"? Kom igen. Skapare hette det på svenska sist jag kollade. 15/12 Eftersom rätt många verkar vara väldigt överraskade över Content ID-motorn och sättet den jobbar på så tyder det på att Google har rätt stor del i det hela. De verkar helt enkelt inte ha informerat alla inblandade i god tid om vad de planerat att införa... 15/12 Gillar de där gogvideona, så det är trist. 15/12 Kolla vid 18 min in i videon, där får Angry Joe ett svar från de som Youtube anger som de som gör anspråk på en av hans videos. De skriver "Another company claimed our music illegally and made false claims. So we had to manage the rights to allow our... 15/12 Algoritmen är under all kritik, det håller jag verkligen med om...men den är ju tyvärr där pg.a påtryckningar på andra håll. 15/12 Fast det är ju inte någon som direkt kritiserat det, vad som kritiseras är hur de valt att göra det. Det vill säga hur de valt att skapa den algoritm som ser till att copyright lagarna följs. Antagligen så såg de videon som följde med nyheten, ser man... 15/12 Verkar redan ha drabbat GoG, de skriver att de inte kommer kunna göra dessa videos längre vilket är väldigt tråkigt. https://www.youtube.com/embed/3m5xeNDRcO8 Detta visar dock hur otroligt korkat det nya systemet är, de enda som kommer förlora på det... 15/12
Skicka en rättelse