Valve klagade på att Steam översvämmats av snoppbilder.

Efter framgångarna för #Garry's Mod, vilket började som en lustig #Half-Life 2-mod men som nu sålts över två miljoner exemplar, har utvecklarna #Facepunch Studios en ny titel på gång. I #Rust, som ofta jämförts med #Dayz, gäller det att överleva trots att du startar utan en tråd på kroppen.

Att man endast är iklädd födelsedagskostymen innebär inte bara problem med att hålla värmen, vilket är livsviktigt, utan också att Steam översvämmats med bilder på det manliga könet. Valve, som enligt utvecklarna hjälpt dem på alla sätt och vis samt räddat pc-marknaden, bad därför att Facepunch skulle göra något åt detta. Därför är en snoppcensur påslagen numera som standard men den går också att stänga av för purister. Det innebär dock att du inte längre kan ladda upp bilder till spelets hubsida på Steam.

De arbetar på en lösning där bilder som laddas upp censureras automatiskt och om du vill läsa mer om naken överlevnad ska du hålla utkik i mellandagarna.

Nu är det ju inte spelet i sig som Valve vill censurera utan bilderna på Steam. 19/12 Tramsigt! Realism i spel är i sig ett egetsyfte vi bör ta så långt det går - Oculus Rift är ett försök att uppnå det, och polygonpenisar är ett annat. Jag bara väntar på att de ska göra ett spel av Puppetry of the Penis (http://www.buzzfeed.com/sarahs28... 18/12 Vilken överdramatiserad situation. Som sagt innan arkebusering och misshandel är helt ok men naturlig nakenhet en synd. Konstig ekvation. man lär sig om omvärlden i bpde stort och smått genom exponering snarare än isolering. Konstigt att det inte är någ... 18/12 Men det är ju redan ett jävla liv, om kukar (vilket är jävligt ovanligt i spel gentemot kvinnobröst osv...), och de har blivit censurerade eller vad läste du? Eller vad menar du? Jag tycker att de borde visas mer snoppar, lika mycket snoppar och mansröv... 18/12 Nu har inte jag spelat detta, men jag måste ändå fråga: Vad är nyttan med att spelkaraktärerna ska vara fulldetaljerat nakna? 18/12 avrätta folk osv är okej men att visa en kuk är ett problem.. WTF!!!! 18/12 Skulle kvinnliga karaktärer implementeras så skulle det antingen bli ett jävla liv eller så skulle de ha trosor och bh när de är "nakna". 18/12 Valve gnäller på manliga kranar? *höhö* 18/12 Det är något som inte stämmer. Alltså det är ett överlevnadsspel där man börjar utan kläder och blir då blir förvånad/chockad över att det kommer vara naket i spelet. Kan då tycka att det är mer störande och oväntat att en kille tar livet av sig. 18/12 Visserligen en god poäng, men jag kan tänka mig att "PenisCam 2013" hade blivit en svårsåld titel :) 18/12
Skicka en rättelse