En interaktiv novell, en digital käftsmäll, alla borde spela.

Det har hänt något med spelmediet de senaste åren. Det är inte bara buzzwordspäckade storproduktioner som hamnar på årsbästalistor, det räcker med att titta på på förra årets #bästa spel för att se förändringen. Visst, spel som #Call of Duty: Ghosts fortsätter att sälja för miljarder men vid sidan av AAA-marknaden fyller indiescenen en viktig funktion. Spel som vågar tackla ämnen som skulle vara direkt mördande för försäljningen i standardspelhyllan.

The Day the Laughter Stopped är inget traditionellt spel, det är snarare en interaktiv novell, men samma beskrivning kan också användas för till exempel #Beyond: Two Souls. Det är dock en upplevelse som förstärks genom att, precis som spel, sätta upp regler och förhållningssätt vi måste följa. Det är en upplevelse på blott fem minuter som visar den stora potential spelmediet har.

En "interpassiv" novell (vägrar säga aktiv då valen inte spelar roll). Men spel vettefasiken... 20/12 Det här kommentarsfältet skulle vara ett perfekt komplement till spelet. Såg en intervju en gång, angående en våldtäkt på en skola. Där hade oralsex påtvingats offret. Många i samma skola trodde att det hela var påhittat. "Hur kan man tvinga någon till... 19/12 Med tanke på hur det tjötats i denna kommentarstråd om detta minispel skulle jag vilja påstå att skaparen åtminstone delvis lyckats med sitt mål. 19/12 Läskigt att se unga män (även om dom i den här tråden verkar vara väldigt få) ha en sådan hemsk syn på våldtäkt och våldtäktsoffer. Om någon inte vill ha sexuellt umgänge med någon annan - då är det våldtäkt. Spelar ingen som helst roll hur mycket någon... 19/12 Zzzz.... 1. Jag tror inte att jag orkar förenkla ytterligare en gång. Läs igen, det kommer klarna. Jag har läst argumenten mot spelet, och jag varken förstår dom eller håller med dom. 2. Jag har inget emot att det finns spel som du tycker är bättre, jag... 18/12 1. Slutsatser: Du skrev några påståenden angående de som uttrycker sig negativt om spelet utan att veta vem de egentligen är. Du påstod att de inte är omtyckta och att om någon inte blir känslomässigt påverkad av spelet så är de kapabla till att begå... 18/12 Ja men DET är ju annorlunda. Har hon eggat upp honom på skoj, och dessutom satt på sig sina slampigaste kläder, ja DÅ får man våldta. *arbetar hårt med att hålla höger handflata i styr innan den /facepalmar ihjäl mig. 18/12 1. Slutsatser, argument, offer...vad pratar du om? Jag reagerade på alla negativa kommentarer, av folk som inte förstår eller vill förstå. Du var inte ensam om det. 2. Ja du tycker tydligen att det var dåligt, jag tycker tydligen annorlunda, det är väl... 18/12 Då kan vi också avskriva Beyond som spel, det är bara en interaktiv berättelse som skapar en illusion av betydande val. En av poängerna med denna skapelse är just att trigga diskussioner kring karaktärernas beteende och i slutändan kanske ställa sig frå... 18/12 Så det är moralpanik att diskutera hur samhället ser på våldtäkt? Jag blev berörd av denna ”lilla exposé” och har i ärlighetens namn svårt att greppa att man kan finna den ”roande”. Men det är din uppfattning och den har du all rätt till. 18/12
Skicka en rättelse