Det tog lite längre tid än de flesta egentligen ville vänta, men i veckan släpptes slutligen Dean Halls fristående version av #Dayz. Släppet skedde via Steam där det kostar 240 kronor (24 euro) att köpa sig in i alpha-versionen av spelet – något väldigt många redan hunnit göra.

88 000 överlevare gav sig ut i den farliga världen under de första 12 timmarna. När 24 timmar passerat var den siffran uppe i svindlande 172 500, meddelar #Bohemia Interactive-chefen Maruk Spanel via Twitter. Han påpekar också att buggarna är många och att de har hårt arbete framför sig.

Nej, det ser inte likadant ut. Många modeller är bara modifierade ARMA2 (plus tillägg) men om tittar närmare så ser du stora skillnader i kvalitet. Spelet är betydlig mer stabilt redan jämfört med modden också. Hela processen med att spara till hive fun... 19/12 kan bara säga att jag älskar spelet redan, även om det finns självklart buggar, har jag ej stött på några gamebreaking för mig och jag å några polare har haft så sjukt roligt dom senaste 2 dagarna 19/12 Denna motor är nog min favorit om vi snackar moderna sådana. Jag kan inte minnas en som inte gjort mig besviken när det gäller känsla (på senare år). Jag lyckas inte formulera den sista meningen riktigt, men jag antar att det är läsbart. 18/12 Riktigt roligt, har kört 16 timmar nu! Eftersom det är alpha så är det väldigt buggit men jag ser verkligen potentialen i detta! Har man hängt lite på /r/dayz så vet man vilket jäkla arbete det har varit och hur dedikerade Rocket och resten är till det... 18/12 Ärligt talat tycker jag det här är för dåligt, det har varit i utveckling i vad 2 år nu och dom har endast kommit till ett stadie där spelet är sämre än vad modden är...och nu alpha i 1 år, sen beta i vad...6 månader? allt efter att dom sagt att spelet... 18/12 Finns iofs en hel del populära spel som började som moddar. Counter-strike, Natural selection och Dota är några exempel :) 18/12 då kan man ju lira L4D om man inte gillar dayz konceptet, det är det jag menar. Spelet hade ju inte blivit så stort som det är om det inte just vore för spänningen med att stöta på andra spelare. Nu har jag inte spelat DayZ på ett halvår och vet inte... 18/12 OK, tackar för infon. 18/12 Hoppas att KOS kommer bli ovanligare med tanke på gear nu har durability och kan gå sönder om man blir beskjuten /dödad. Risken är nog större att bli rånad nu.. Vilken är trevligt. 18/12 efter ett tag lär man sig att hitta. Tillsvidare kan du använda denna http://dayzdb.com/map/chernarusplus#2.086.097 18/12
Skicka en rättelse