1993 utvecklade fyra tonåringar från Sverige ett spel till Commodore Amiga. Allt var frid och fröjd tills gruppen splittrades. Det nästintill färdiga spelet förpassades till skuggorna. Det var inte innan en av originalmedlemmarna, Krister Karlsson, rotade igenom gamla prylar som disketter med spelet på hittades.

Efter att ha testat spelet på en gammal dator, upptäckte Krister att spelet fortfarande var rätt roligt och att det helt enkelt vore slöseri med tid att inte släppa det. Därför tog han till Steam Greenlight efter att ha uppdaterat spelmotorn för moderna system. Hur det ser ut? Detta kan du få en inblick i nedan.

Märkligt... Enigma brukade framhållas som ett av de bästa någonsin: https://www.youtube.com/embed/kuesTvUYsSc Spaceballs "State of the Art" var helt mindblowing när jag såg det först. https://www.youtube.com/embed/wCc5ZHqwdXY Betänk hårdvaran som det... 20/12 Inte hört dem refererade till som demos, men jo. Annars finns det ju sidor som ger ut speciella filer för speciella program som emulerar bara själva ljudet. Finns även som plugin till Winamp eller Foobar2000. Kan dock inte vara mer specefik då det var... 19/12 Lyssna igen. Om du inte får vibbar av Phenomenas demos till exempel så har du inte sett många nog ;) Ah, the good old days. Tar fram emulatorn ibland och kör lite amigademos, de gör sig inte lika bra på youtube. 19/12 Ja låten låter väldigt Doskpop a'la Lizardking inspirerad. :) https://www.youtube.com/embed/Da2_5buCMW0 19/12 Det tror jag inte! Det där gjordes i samarbete med Intel, tror det hade med deras superduper-grafikkort att göra som det heller aldrig blev något av.. 19/12 Självklart kan saker fortfarande vara bra efter lång tid. Jag spelar fortfarande gamla spel ibland men då främst spel som jag redan har en relation till och som jag av nostalgiska anledningar älskar. Om något är bra eller inte handlar delvis om vad vi... 19/12 Du skulle bara veta. *har jobbat hos Rare - har fortfarande NDA på halsen :(* 19/12 Förstår inte det sista. Borde saker bli tråkigare ju längre tid det går? Hur kan vi fortfarande tycka att öl är gott när det funnits i sedan innan skriften var uppfunnen, har utvecklingen inte gått framåt? Hur kan Star Wars IV fortfarande vara en bra... 19/12 Tyvärr nog Tyrian betydligt roligare. Funkar för windows 7/8 och finns gratis på GOG för alla som skapar ett konto där. Dock är ju detta roligt på det sättet det marknadsförs, det lär det sälja på... 19/12 Vad trevligt! Spelade inte det när det begav sig. Är det bara jag som tycker det är vansinnigt likt Stargunner? Tror det är från samma era ungefär. 19/12
Skicka en rättelse