Kraschdrabbade spelare är inte de enda som tröttnat på #Battlefield 4 – EA har nu stämts av några aktieägare för att ha undanhållit uppgifter om hur buggigt spelet var, vilket ska ha slagit mot speljättens ekonomi.

Det är advokatfirman Robbins Geller i Kalifornien som lämnat in en stämningsansökan där man menar att EA vilselett de aktieägare firman representerar, skriver Business Wire. Man säger att EA släppt "oriktiga och vilseledande uttalanden som lyfter fram påstådda styrkor hos den fjärde delen i den ytterst viktiga spelserien Battlefield, som stod för ungefär 11 procent av dess intäkter räkenskapsåret 2012".

I skenet av dessa påståenden menar Robbins Geller att EA farit med osanning eller undanhållit väsentlig information, förmodligen för att inte skrämma iväg köparna inför höstens köprush. Så här ser firman på EA:s agerande med Battlefield 4:

[ul]
[li]Battlefield 4 var fullt av buggar och flertalet andra problem, inklusive med nedladdningsbart material, anslutningsproblem, serverbegränsningar, dataförluster, upprepade krascher, med mera.[/li]

[li]Som en följd av detta bidrar Battlefield 4 inte till framgångsrik höst- och julförsäljning för EA.[/li]

[li]Den del av EA som gav ut Battlefield 4 var så bristfällig att alla andra EA-projekt den avdelningen arbetade med varit tvungna att pausas medan BF4 reparerades.[/li]

[li]Följden blev at EA inte når de finansiella målen för perioden, vilket de var på väg att göra.

[/li]
[/ul]

Battlefield 4 har sedan lanseringen i slutet av oktober lidit svårt av åtskilliga problem, och trots intensivt patchande drabbas många fortfarande av återkommande krascher och andra bekymmer. #Dice har lovat att lösa bekymren, men så sent som för två veckor sedan stoppades alla inplanerade dlc-släpp tills dess att man fått ordning på spelet.

Dices patchteam ligger dock sannerligen inte på latsidan. Uppdateringarna rullar ut i stadig takt, och en lista över kända problem återfinns här, medan patchinfo för de olika plattformarna hittas här.