Menar att speljätten dolt hur buggigt spelet var, och att den gett "oriktiga och vilseledande uttalanden".

Kraschdrabbade spelare är inte de enda som tröttnat på #Battlefield 4 – EA har nu stämts av några aktieägare för att ha undanhållit uppgifter om hur buggigt spelet var, vilket ska ha slagit mot speljättens ekonomi.

Det är advokatfirman Robbins Geller i Kalifornien som lämnat in en stämningsansökan där man menar att EA vilselett de aktieägare firman representerar, skriver Business Wire. Man säger att EA släppt "oriktiga och vilseledande uttalanden som lyfter fram påstådda styrkor hos den fjärde delen i den ytterst viktiga spelserien Battlefield, som stod för ungefär 11 procent av dess intäkter räkenskapsåret 2012".

I skenet av dessa påståenden menar Robbins Geller att EA farit med osanning eller undanhållit väsentlig information, förmodligen för att inte skrämma iväg köparna inför höstens köprush. Så här ser firman på EA:s agerande med Battlefield 4:

[ul]
[li]Battlefield 4 var fullt av buggar och flertalet andra problem, inklusive med nedladdningsbart material, anslutningsproblem, serverbegränsningar, dataförluster, upprepade krascher, med mera.[/li]

[li]Som en följd av detta bidrar Battlefield 4 inte till framgångsrik höst- och julförsäljning för EA.[/li]

[li]Den del av EA som gav ut Battlefield 4 var så bristfällig att alla andra EA-projekt den avdelningen arbetade med varit tvungna att pausas medan BF4 reparerades.[/li]

[li]Följden blev at EA inte når de finansiella målen för perioden, vilket de var på väg att göra.

[/li]
[/ul]

Battlefield 4 har sedan lanseringen i slutet av oktober lidit svårt av åtskilliga problem, och trots intensivt patchande drabbas många fortfarande av återkommande krascher och andra bekymmer. #Dice har lovat att lösa bekymren, men så sent som för två veckor sedan stoppades alla inplanerade dlc-släpp tills dess att man fått ordning på spelet.

Dices patchteam ligger dock sannerligen inte på latsidan. Uppdateringarna rullar ut i stadig takt, och en lista över kända problem återfinns här, medan patchinfo för de olika plattformarna hittas här.

Tack till Puscifer för detta #nyhetstips!
såg precis detta, lite sent kanske. ...men så HonK_sWeMoB's pitch är att dom inte fattade att när man kör icke trådsäker kod trådat så händer konstiga saker? ja, det är därför man SKRIVER OM kod för att funka med flera trådar. ..det är därför vi har kon... 30/03 honk_swemob Det känns inte riktigt som att du talar sanning där. Hmm. För mycket dålig svenska kanske. Såvitt jag vet har DICe en officiell talesman som uttalar sig på Battleloggen. Ahaa! Så, här kom en stämning till; http://bf4central.com/2013/12/battl... 27/12 Men det var inget annat företag som köpte DICE. Det var EA. Hade DICE varit så sjukt jävla eftertraktade hade dom väl fått bud av massa bolag, och hade dom inte också vart pengakåta så hade dom väl valt ett "bättre företag" vad det nu hade varit. Eller... 23/12 DiCE hade kunnat bli köpta av ett annat företag. Westwood köpte EA också, inte fan gick de bra för dem efter det. Leta frenetiskt? Ja verkligen är det något jag sysslar med... Att leta efter inlägg som du har skrivit bara för att kritisera och påpeka... 23/12 Sådana här sorgligt underhållande nyheter får mig att skratta – fy skäms EA och EA DICE! 21/12 21/12 DICE valde förmodligen ingenting, dom satt och ville göra spel, och EA erbjöd sig att betala för det. Hade nog inte spelat någon större roll vem som betalat. 21/12 Stort tack för ditt inlägg, hade missat det. Skulle vilja understryka, med största möjliga tydlighet, hur viktigt det är med information för oss som sitter och sliter oss i håret av frustration. Tycker det är konstigt att detta verkar vara så totalt und... 21/12 Klart jag är missnöjd, jag har lagt ner löjligt mycket tid på att få mitt BF att fungera. Till slut köpte jag ett nytt grafikkort (R9-280X) och allt har fungerat klockrent sedan dess (ok, 2 "BF4 stops responding", men det får anses vara OK under omständ... 21/12 honk_swemob: grymt av dig att gå ut och försöka förklara för alla varför situationen är som den är! det krävs balls att öppet säga som det är. bra gjort. tyvärr har människor inte tålamod med problem. det är såklart en avvägning mellan vad som är rimlig... 21/12
Skicka en rättelse