#Valve har skickat ut de första prototyperna av Steam Machines till en liten skara lyckligt lottade. Får man en maskin kan man testa det nya operativsystemet SteamOS, eller varför inte plocka fram verktygslådan och montera isär hela apparaten? Det är i alla fall vad någon hos ifixit har gjort.

I den pedagogiska steg-för-steg-guiden får vi följa med när de först plockar upp maskinen ur den otroligt läckra lådan den levererades i, och sedan skåda hur både handkontroll och dator monteras ner. Komponenterna under huven hittar vi i en lista hos pcpartpicker, där vi bland annat kan skymta ett GeForce GTX 780-kort på 3GB och en Intel Core i5-processor på 3.2GHz.

Till artikeln hos ifixit

Personligen så behöver det inte nödvändigtvis vara hårdvara som måste imponera mig, det som satt i den som visades upp upplever jag vara kraftfull nog, den är ju kraftigare än både xbone och ps4, vad jag är mer intresserad av är vilka spel som kommer... 22/12 Skillnaden är väl att de komponenterna inte går att köpa separat. :) 22/12 Xbox är en dator fast med Xbox-OS, Playstation är en dator fast med Playstation-OS, Nintendo är en dator fast med Nintendo-OS. 22/12 Haha. Ni är välkomna att göra så :) 21/12 Den är snygg passar i mitt vardagsrum. poängen att dem vill ha en standard "konsol" så om man köper en "steam-machine" så vet man att man kan spela ALLA spel tillgängliga på SteamOS, Precis som det fungerar med konsoler. PC-Spels marknaden har stor beky... 21/12 Bytt ut Inet till valfri butik då :P Poängen är väll den samma. 21/12 Tänk på att Inet också är överpris. Billigare att bygga en dator själv med delar från andra butiker. 20/12 Em som sagt, be Inet slänga ihop en dator åt en, på så sätt behöver du ju inte välja rätt delar. Det ända du behöver göra själv är ju isf att installera SteamOS. Hursom känns detta bara som Alienware för mig. En bra dator till överpris. Ser helt enkelt... 20/12 Det är väl bara att pressa in dyra delar tills du blir imponerad. 20/12 Även om Inet bygger en dator åt dig så betyder det inte att din dator ens kommer fungera med steam. Du måste välja rätt delar vilket alla inte kan. Du måste installera OS vilket alla inte kan. När steam blir som en konsol är det bara att plugga i väggen... 20/12
Skicka en rättelse