Möjligheten att spela sina PS4-titlar på PS Vita tycks vara ett lyckat drag av Sony.

Även hårt prövade PS Vita tycks få en god jul. The Escapist avslöjar att under veckan efter Playstation 4-lanseringen ökade Vita-försäljningen med 68 procent för att veckan därpå fortsätta stiga med ytterligare 65 procent. #Sony har varit ivriga med att marknadsföra remote play, som låter ägare av båda konsolerna att lira på sina PS4-titlar på sin bärbara konsol. Det har uppenbarligen varit framgångsrikt.

– Vi fortsätter att se starka siffror från vecka till vecka för PS Vita. Vår nya reklamfilm har nyss haft premiär och vi har fått fantastisk feedback från våra PS4-ägare gällande remote play, berättar Ben Law, senior product manager.

Om du nyss har skaffat en Vita kan FZ glatt rekommendera titlar som pappersäventyret #Tearaway, actionrökaren #Killzone Mercenary och förstklassiga rollspelet #Persona 4 Golden.

Tack till Alx_83 för detta #nyhetstips!
Appropå Vita, när är vinnarna i tävlingarna korade? Vill se om jag vann en :) 27/12 *Slap* 25/12 anledningen att nintendo äger denna generation (den bärbara syftar jag på då) är att 3ds är överlägsen vita i mina ögon, precis som psp var överlägsen gammla ds, wii har bra spel som till exempel super mario spelen och resident evil, wii u har mario 3d... 25/12 *slap* 25/12 Vill gärna ha en vita, men plånboken är tom just nu. En kompis har både 3ds och vitan och jag vart grymt imponerad av vita, men längre fram kanske det kan bli en. 24/12 jag kommer nog vänta in en Slim version, kommer nog definitivt köpa en, för tillfället känner jag bara att man har för lite tid, finns god spel för både ps3 och ett antal till ps4 så har man iphone och ipad flr on the go spelande, men Vitan är där och... 24/12 Så man förtjänar en örfil bara för att man har annan smak än vad du har? Själv så skulle välja ett 3DS framför Vitan alla dagar i veckan. 24/12 Hoppas uppsvinget hållet i sig så fler producenter vill göra spel till Vitan. Har spelat igenom de mesta till den och det saknas lite variation i biblioteket för att tilltala många. Det jag saknar mest är lite 'vuxnare' spel med mer storydriven handling... 24/12 Verkligen ingen sony fanboy då jag anser att såna och sådana kommentarer är för personer under 15 år. Vita har riktigt många bra spel, säger inte att det är många men de som finns är bättre än något psp spel. 3DS och Wii har ju knappt ett bra spel, DS... 24/12 sony fanboy? 3ds har ju as sköna spel ps vita har ett relativt tråkigt spelbibliotek jämfört med psp 24/12
Skicka en rättelse