Julen är snart här med god mat, roliga traditioner och stämningsfulla spel. Men det förutsätter att man varit snäll under året som gått. Har du varit stygg är risken stor att tomten plockar upp en fasansfull spelupplevelse ur sin alternativa julklappssäck. Be till högre makter att följande styggelser inte ligger under granen.

#Sniper Elite: Nazi Zombie Army

Hitler är arg för att han är med i ett skitspel

Att kombinera nazism med zombier och underhållningsvåld är en mycket god idé tycker utvecklarna #Rebellion. Nä, det är det inte alls säger vi och plockar fram sågen för att amputera de odöda fötterna längs fotknölarna. Ett riktigt skitspel som endast bjuder på hjärtlös action och trötta gimmickar.
[score=1;l]
Recension – Sniper Elite: Nazi Zombie Army

#Aliens: Colonial Marines

Ge mig pengarna tillbaka!

"Det här är uppföljaren till Alien-trilogin och det är ett spel, visst är det häftigt? Uppföljaren till filmerna är ett SPEL, så viktig är vår bransch idag". Så lät det när Randy Pitchford trummade upp hypen inför det efterlängtade Aliens-spelet, men ingen PR i världen kan dölja den medelmåttighet som genomsyrar hela upplevelsen – från trött mekanik till oinspirerad leveldesign. Game over, man!
[score=2;l]
Recension – Aliens: Colonial Marines

#Star Trek

Vilken knapp stänger av spelet?

Johan Olander låter hälsa att han fortfarande går i terapi efter mötet med Star Trek-spelet som fick honom att må fysiskt illa. Repetitivt gameplay, oengagerande handling och alldeles för många buggar gör att vi hellre stannar tryggt på jorden än beger oss ut i rymdens vakuum.
[score=1;l]
Recension – Star Trek

#Mario & Sonic at the Sochi 2014 Olympic Winter Games

Jag vill konståka med Waluigi, sa ingen någonsin

Vinter-OS borde vara ett givet tillskott i var sportintresserad spelares utbud så här i juletid. Men när Mario och Sonic drabbar samman är kvalitén alldeles för låg för att man ska orka bry sig. En snål och framstressad kampanj gör att vi lägger skidorna på hyllan och dricker glögg framför öppna brasan istället.
[score=2;l]
Recension – Mario & Sonic at the Sochi 2014 Olympic Winter Games

#Dark

Med huvtröja blir man genast mystisk

Realmforge försöker rida på den populära vampyrvågen och leverera ett mystiskt och övernaturligt äventyr. Patetiskt manus, ointressanta karaktärer och en axelryckning till gameplay gör att de missar målet med sisådär hundra meter. Vilket inte hindrat utvecklarna från att ta ut ett hutlöst fullpris för spelet.
[score=2;l]
Recension – Dark

#The Walking Dead: Survival Instinct

Spara den sista pilen till dig själv

Är det inte vampyrvågen som ska ridas på så är det den med zombier som lockar pengasugna utgivare. The Walking Dead-succén har gett upphov till det fullkomligt lysande spelet #The Walking Dead: A Telltale Games Series, som man absolut inte ska förväxla med hädelsen Survival Instinct. Det är en oförskämd "håva in pengar på känt varumärke"-kupp utan dess like. Att utvecklarna #Terminal Reality gick i konkurs under året vittnar om kvalitén på produkten.
[score=1;l]
Recension – The Walking Dead: Survival Instinct

#Chemical Spillage Simulation

Lyckost

Ett spel som går ut på att ta hand om farligt avfall – redan vid premissen finns det anledning att ana onåd. Efter en djupdykning i en ful värld med missbildade invånare kan Mats Nylund konstatera vad som är bra med spelet: ingenting alls.

[score=1;l]
Recension – Chemical Spillage Simulation