I mars är det dags att gråta framför skärmarna när det mörka actionrollspelet #Dark Souls II levererar en rejäl utmaning. Och om du vill betala för att vinna får du tänka om – mikrotransaktioner kommer inte finnas i spelet, meddelar producenten Takeshi Miyazoe i en intervju med Edge:

– Vi planerar inte några extra nedladdningsbara tillägg eftersom vi vill leverera ett helt spel, en fullvärdig upplevelse, till fansen som köper spelet dag ett. Vi hade tillägg till #Dark Souls, men generellt är nedladdningsbart material till Dark Souls II inte något vi funderar över. Köp spelet och du får hela upplevelsen. Att spendera pengar på föremål gör inte upplevelsen bättre.

Läs hela intervjun hos Edge. Det går även bra att fresta ögonen med ett gäng bilder och en live action-teaser från spelet.

Skön attityd, hoppas fler devs och utgivare tar lärdom. 29/12 Det är ju samma sak som (i mitt tycke) dödat MMORPG-upplevelsen. Folk klagar på att det kostar "hela" 150:- eller så för en månads spel för ett bra mmorpg. Istället får man "Free-to-play" vilket innebär att du inte har en j-vla aning om den du möter har... 28/12 Sluta vara snål, allt skall inte vara gratis. Det DLC:t som släppes till Dark Souls, var en en riktig expansion. 2st nya områden, 4st nya bossar (var 22st från början ink extra bossar) så ~20% fler bossar, 12 vapen, 5 armour set + 2 hjälmar och 5 st spe... 28/12 Just nu blir det Ac 4 på vitan för på tvn rullar bamse. Sån är livet man får anpassa sig om man ska maxa sitt spelande :) 28/12 Ok vill spela både the stick of truth och Da2 på tvn och där finns det ingen plats för en pc+orkar inte köpa en ny dator för spel jag vet att jag kan spela om jag vill utan krångel på ps3an. Skulle föredragit ps4 men man får inte allt här i världen.... 28/12 Detta var även min spontana reaktion när jag läste rubriken. :D 28/12 Tycker initiativet är jättebra men det är helt sjukt att det ska vara så ovanligt nu för tiden att det blir en rubrik av detta fenomen. För bara några år sedan så existerade det knappt DLC/microtransaktioner 28/12 nice har inte hört talas om 1:an men det såg rätt nice ut kanske skulle köpa detta dag 1 då då man faktiskt får hela spelet på en gång för ovanlighetens skull :) 28/12 Förstår din poäng, men jag föredrar att spela på konsol. 28/12 Vi kan ju ta det med en liten nypa salt för jag har för mig (har ingen källa) att de sa att det inte skulle komma något DLC till första Dark Souls heller men sedan kom ändå prepare to die-edition. Hur som är ambitionen bra! Kommer kasta pengarna på dem... 28/12
Skicka en rättelse