Redan från början var det uppförsbacke för Wii U. Var det en kontroll? Ett tillbehör? Jaså, en egen konsol? #Nintendo kunde helt klart varit tydligare i sin marknadsföring av produkten, och kanske framförallt sett till att få ut mängder av bra spel till formatet.

Försäljningssiffrorna har hittills varit relativt dystra kring konsolen, och under en vecka i november sålde maskinen så få som 15 000 enheter i Japan. Men förra veckan hände något och försäljningen såg betydligt bättre ut med försäljningsantalet kring 109 000. Är julhandel och #Super Mario 3D World en gynnsam kombination som skjutsat konsolen framåt? Som referens kan man ta den ständigt säljande 3DS med 232 000 sålda enheter, och Playstation Vita med cirka 50 000.

Källa: 4gamer via Destructoid

Ja jag gillar nintendo, mest för deras egna spel, som mario, mariokart, zelda, metroid m.m. Det som är synd ock är att de alltid skiter i prestandan och ska lägga sig i underkant på den fronten. Det gör visserligen så att dom lockar barnfamiljer att köp... 31/12 Det verkar som det sålt bra, hoppas det i alla fall. Riktigt underskattad konsol tycker jag. Har super kul med den och älskar att jag kan spela på hela nedervåningen, t.om på dass :P hehe 30/12 Jag tror att det har lossnat nu nu i Sverige också. Jag skulle köpa ett Wii U dagen innan jul och det var slutsålt nästan överallt. Var först till Elgiganten som var säkra på att de hade inne, men den sista hade tydligen sålts under dagen. Åkte sedan... 30/12 Några av dom är säkert sura på det sena ps4 släppet där det skulle jag vara. Det var lite därför jag köpte wii så tidigt för att man fick vänta tills i mars på ps3 förra vändan. 29/12 Bra val. Super kul konsol. Kände samma, den + pc är vad jag behöver :) 28/12 Skaffa en WiiU igår och så jäkla roligt jag och lillgrabben har haft med super mario 3D world. Bra och underhållande konsol med. Nu väntar man bara på Donkey Kong country tropical-freeze och nya mario kart :P ohhhhh yeah 28/12 jag kan ju säga att det tog lång tid innan jag fattade att wii u inte var ett tillbehör men det var ju då det kom ut, tor inte man kan skylla på det nu. 28/12 Allt positivt om Xbox One? Nu får du ge dig..det har bara varit skit från allt och alla gällande Xbox One. 28/12 Nästa år blir kritiskt för Wii U. #mario-kart-8 och #super-smash-bros är riktiga systemsäljare – föregångarna till Wii sålde runt 46 miljoner exemplar kombinerat. Borde få ett antal miljoner Wii U-enheter av butikshyllorna. Om inte har Nintendo stora... 28/12 Wii u har ett annat spel sortimentet än de övriga konsollerna och även om jag inte går i gång på de spelen så är det skit bra att de finns. En bredare konsol marknad är bara bra :) 28/12
Skicka en rättelse