Battlefield 4: China Rising innehåller fyra kartor från Kina, och föll inte i god jord hos den kinesiska militären. Via publikationen Zhongguo Guofangbao menar de att det nedladdningsbara materialet är en kulturell aggression mot landet.

Sedan dess har ytterligare åtgärder tagits och det svenskutvecklade spelet har totalförbjudits. Med Google Translate som vapen kan man läsa mer på games.qq.com och game.china.com, där motiveringen sägs vara ovannämnda kulturella attack som till råga på allt är en fara för den nationella säkerheten. Allt material från #Battlefield 4 är olagliga och ska raderas.

Man kan redan se hur den kinesiska censuren jobbar hårt, då bland annat den sociala sajten Weibo har plockat bort sökresultat för "Battlefield 4" med följande motivering (via Google Translate): Enligt gällande lagar, förordningar och politik, kan "Battlefield 4" sökresultat inte visas.

Nynazister och vänsterextremister? Läs förfan. Det jag pratar om är vad kommunismen som statsskick åstadkommit i de länder den härjat, t.ex. Kina, Soviet, Nordkorea, Kuba osv, gentemot Nazismen (Tyskland 1936-45). Det är väl det vi diskuterar och inte... 01/01 Har du någon källa på att vänsterextremister dödar fler än nynazister? Om inte så är det bara högerpropaganda från din sida. 01/01 Vänligen utveckla... 31/12 Skitsnack. 31/12 Som jag skrev, många kommunistglorifierande människor på FZ. Att kapitalismen har svaga sidor är obestridligt men kapitalismen är ändå att föredra framför din ideologi. Varje människa har ett unikt värde och ska inte underordnas statens/kollektivets bet... 30/12 HAHA...så sant dock! 30/12 Smygkommunist? Kommunist är inget du behöver smyga med i Sverige idag. Tidernas sämst fungerande statskick med mycket fler dödsoffer på sina rödblodiga tassar än nazismen, och ändå anses folk som stöttar den här fullkomligt odemokratiska ideologin vara... 30/12 Ja, men hur världsledande Kina än är ekonomiskt så har ju inte deras befolkning råd med några xboxar eller playstations, så den kundkretsen är ju far-off med. Och ryssarna spelar ju bara Dota 2 så det lär ju inte bli nåt med det heller. 30/12 Har bott i många olika länder, Sydamerika bland annat. Och jag har lärt mig en sak som du inte gjort tydligen, och det är att det är en jävla skillnad på att komma som västerlänning med pengar på fickan och bo i ett land under en tid och att växa upp... 30/12 finns ju faktiskt ett spel där du kan få Sverige att framstå som the bad guy och som är ute efter att ta över världen och hela kiten o allt, det svenskt producerade spelserien Hearts Of Iron. 30/12
Skicka en rättelse