Tidigare idag publicerade vi Mats Nylunds förhandstitt på överlevnadssimulatorn #DayZ. Ett spel som just nu är i en, föga förvånande, buggig alfaversion. Om du blev intresserad av spelet, men fortfarande är tveksam till köp, då kanske spelets skapare Dean "Rocket" Hall kan hjälpa dig på traven. Han avråder nämligen till köp i nuläget, om du nu inte är jätteintresserad av att vara med under utvecklingen.

Det var användaren Blade4777980 på spelets officiella forum, som ställde frågan om det var värt ett köp. Dean "Rocket" Hall tyckte att det var en bättre idé att spana in filmer på Youtube, istället för att inhandla zombie-spelet i dess nuvarande skick.

Man kan bara spela det via Steam finns alltid cd nycklar man kan köpa till det via nätet men aktiveras på Steam. 03/01 Ni som har inhandlat det, är det enbart genom Steam det går att köpa och/eller spela? 03/01 Nej, han var redan anställd när han skrev modden. Rocket är en före detta soldat från Nya Zealand som blev anställd av Bohemia och flyttade till Tjeckien för att jobba med deras militärsimulatorer som designer. Idén till Day Z kom senare. 01/01 Tips: Klättra inte upp för de korta ladders vid de nya byggnaderna, du kommer bara ramla och dö. Hände med min karaktär som överlevt i flera dagar. Om du hör ätande, drickande eller zombies så finns det en chans att det är ljudet i spelet som buggar bar... 01/01 Va? Inte jobbade han väl på Bohemia och led Arma när han gjorde DayZ modden? Det var väl inför standalone versionen han blev anställd, eller? 01/01 För att folk tjatade som ettriga 3 åringar på release, själv spelar jag det inte så mycket, men jag har det och slutversionen sen, och jag vet att jag vill ha det från tidigare erfarenheter med moddet. Är man inte säker är det väl bara att bilda sig en... 31/12 Jag förstår hur du tänker men Day Z är inte en jätteproduktion och Rocket är en moddare som satt och kodade Day Z på sin fritid trots att han redan hade anställning av Bohemia och jobbade med ARMA på heltid. Det säger mig att han älskar att göra det han... 31/12 Jo jag minns att det var något sådant på den tiden också. Men du vet. Jag kan liksom inte smälta det. Känns så naivt att tänka " åh han vill bara vara öppen blabla ". Jag har blivit så rålurad av spelföretag på sistone att jag får en sur känsla i magen... 31/12 Jag köpte DayZ standalone direkt när jag fick lönen läste alla varnings texter och visste vad jag gav mig in på när jag köpte DayZ. Gillar verkligen standalonen försöker mest hitta PvE servrar istället för PvP då jag föredrar helst PvE vilket spelet ege... 31/12 Dean Hall var lika rak och ärlig innan det fanns något vinstintresse i projektet och de flesta kommer sannolikt att köpa sin kopia av Day Z innan det är färdigt så jag har svårt att tro att det finns en konspiration mot konsumenterna bakom uttalandet. 31/12
Skicka en rättelse