IGN har rapporterat om nätlymlarna Derp, som just nu härjar runt på internet och förstör för spelare runt om i världen. Det har rapporterats om att spel från bland annat #Electronic Arts, #Blizzard Entertainment och #Riot Games har drabbats.

Den populära Twitch-räven PhantomL0rd verkar ha förföljts av gruppen, bland annat ska de ha sagt att de kommer ddosa #Dota 2-servern om han förlorar – vilket han också gjorde. De ska också uppmanat honom att spela #Club Penguin, vilket var ett tips han inte borde ha följt, servern togs nämligen ner av Derpa.

Efter att PhantomL0rd frågat varför de gör som de gör, fick han svaret att det var "For the lulz.". Alltså att de attackerar servrar för att det är roligt. Frågan är om de hundratusentals spelarna som njuter av spelen håller med. Pengahungriga företag är en sak, men frågan är om de inte tagit sitt missnöje ett steg för långt.

Tack till uberpwnage2.0 för detta #nyhetstips!
https://www.youtube.com/embed/CdfeXqKDWHg https://www.youtube.com/embed/LhUi8Ex4HzM 01/01 Så om man är Hacker kan man inte oxå vara Cracker? lägg av med att Glorifiera hackers är Ni snälla, 9 av 10 gör det Inte av nån sorts törst för kunskap & Inte med någon helgonlik övertygelse att inte lämna skada och försörelse i sin väg heller. De vill... 01/01 Precis, således är en hackare och en "crackare" olika slags filurer. Saxat från nätet: "A hacker is a person intensely interested in the arcane and recondite workings of any computer operating system. Most often, hackers are programmers. As such, hacker... 01/01 Varför ger ni dom uppmärksamhet genom nyhetsposter? Det är väl precis vad dom är ute efter. 01/01 Njae, det är för att folk hela tiden vill sina fragmenteringar av huvudbegreppet. Tänk om folk kunde kalla sin hund för "hund" (alt. Fido) istället för Dvärgschnauzer 01/01 Ja, "rottingen" liksom? Jag skulle lårkaka svinen i flera timmar ifall jag fick fatt hen 01/01 Hörde just att GW2 blivit attackerat av hackare på en större nivå oxå.. =/ 01/01 De får väl känslan av de är viktiga och har något att säga till om. Personligen stämplar jag dem med min gigantiska embarrassing-stämpel. 01/01 Men snälla nån det är ju faktiskt så att ord tappar eller byter sin betydelse/innebörd med åren, ordet hackers har haft sin innebörd sen filmer på 80-talet, gemene man kanske lärt sig använda en PC och ladda hem filmer, men dom flesta, oavsett vad som... 01/01 Lite haltande jämförelse. Hundar och elefanter tillhör ju olika djurraser. 01/01
Skicka en rättelse