För ett tag sedan kunde vi bjuda på en film som visar hur gänget bakom Youtube-kanalen Tested plockar isär en Xbox One. Idag handlar det om konkurrenterna #Sonys Playstation 4 och hur den ser ut på insidan. Det blir alltså dags för lite äkta teknikporr.

Om du är mer intresserad av hur det fungerar, och inte varför det gör det, då kan du spana 20 spel som #Sony anser att du måste spela på din Playstation 4.

Jag tänkte också detta först, men 256MB (ja 256MB, inte 2GB, läs mitt tidigare inlägg) är knappast tillräckligt för 15min video i 1080p (eller ens i 720p för den delen). Den sekundära processorn används b.la. när maskinen är i standby-läge (t.ex. för... 03/01 Den vägrar låta mig komma åt amerikanska shoppen i webläsaren. Blir redirectad till svenska hur jag än gör. 02/01 och välja att spelen ska laddas hem till PS3. Sen när man startar den eller när den startar automatiskt så laddar den hem alla spelen. Enkelt och bra. 02/01 Tänk på att du kan "köpa" dessa spel via den webbaserade affären också. 02/01 Ja store är hemsk på PS3 numera. Loggade in igår på PS3an för att ladda ner massa gratisspel då jag precis blivit PS+ subscriber och jäklar vad slött det var. 02/01 Din PS4 spelar in allt du gjort senaste 15 minuter eller något sånt. För det här krävs det ganska mycket CPU-kraft vilket skulle kunna förklara det där lilla chipet. Men det är inte min enda teori utan tror att OSet kanske körs på den med. Därför menyer... 02/01 Tänkte göra samma men förbokningspriset var för bra att tacka nej till så det blev en ändå. 02/01 Det står 2Gb (Gigabit), inte 2GB (GigaByte). Alltså 256MB (eftersom 1 bit = 8 Byte). Detta är RAM-minne till "Low Power secondary processor":n som du också ser på bilden. Nej, Sony försämrar i princip bara sina produkter med tiden (de tar bort funktione... 02/01 Avbokade nyss mitt PS4, inte för att konsolen verkar dålig utan för att det inte finns några bra spel till den i nuläget. Köpte PC delar för pengarna istället, om 1 år så lär det finnas en bättre PS4 för samma pris som dagens eller mindre med fler bra... 02/01 Undrar vad 2GB DDR3 är till för. 02/01
Skicka en rättelse