Ibland när man sitter på internet och klagar på ett spelföretag, dyker en av cheferna upp för att försvara sig. Det har i alla fall hänt på reddit där #Riot Games-bossen Marc Merrill tittade fram för att bemöta argument om att företaget skulle vara girigt med sitt #League of Legends. Han förklarar hur de lyckades skapa det första framgångsrika gratisspelet i väst:

– Vi lyckades genom att göra ett roligt spel och konstant undersöka hur vi kan förbättra spelet. Om du jämför priset per timme mellan League of Legends och andra sorters upplevelser, så är vi de billigaste du kan få tag på. Filmer, tidningar, böcker, fullprisspel, etcetera, kostar 60 dollar för 10 timmar. Woo!

Merrill förklarar också hur de plöjer ner tiotals miljoner dollar i e-sportscenen, för att hjälpa till att etablera globala superstjärnor. De sköter även ett dyrt tv-program som är gratis och reklamfritt.

Läs mer på reddit.

Men grejen är att, om man köper champions för riktiga pengar så ökar ändå inte vinstchansen, man blir inte bättre än sin motståndare eller sina medspelare, det blir inte obalanserat och man har inte övertaget pga det. De champions som ingår i den veckli... 04/01 I så fall finns det inget som är "Pay 2 Win" såvida det du betalar för är något som spelar och klarar ett spel åt dig. En fördel av i form av karaktär, stats, utrustning ger aldrig en 100% chans till vinst. Det ökar chansen ja, men det är inte garantera... 03/01 Om du tycker Riotgames är giriga så tror jag att du har fel uppfattning om vad girig betyder. Och om du säger att dota 2 är pw2 så har du inte den blekaste aning vad begreppet p2w betyder, vilket jag misstänker att du inte har ändå. 03/01 Förklara hur det är pay 2 win när du inte kan köpa fördel med riktiga pengar. 03/01 Jag har spelat båda spelet, jag vet hur dom funkar. Sure sist jag spelade lol var det i beta när hon var ute i closed beta. Spelet är MER p2w än vad dota2 är. Dom är mycket mer giriga än dom andra företagen när det kommer till sånthär. LOL är företaget... 03/01 Håller med. Det enda du köper för pengar är skins och eventuella boost, men vill personen säga att en IP boost (IP används för att köpa karaktärer och runor) är "pay 2 win"? Sist jag kollade var det när man köpte ren styrka i form av ett item som gjorde... 03/01 P2W syftar på att man "vinner" om man betalar och så är inte fallet. Bara för att chansen finns att man kan vinna med det man köpt för riktiga pengar så behöver det inte klassas som P2W. Det är samma sak som att säga att de kosmetiska saker man kan köpa... 03/01 Kanske vore bra att samla ihop lite information om spelet innan du skriver en sådan idiotisk kommentar. 03/01 För att du ska lära dig ett spel som lol och dota helt och hållet så måste du spela igenom varenda hjälte så du vet hur dom funkar. Vilket du ej kan göra i lol då dom kostar pengar att låsa upp. Sen att spela samma hjälte i 100 matcher som den andra per... 03/01 Därav många skins inte får användas på Tournament realm för att det ska vara så rättvist som möjligt. 03/01
Skicka en rättelse