När FZ-redaktionen presenterade sin topplista över årets spel i artikeln Årets spel 2013 fick det postapokalyptiska äventyret #The Last of Us inte riktigt plats i toppen – något som det blir ändring på när ni läsare får bestämma. Spelet håller just nu i en trygg silvermedalj med 30% av rösterna, endast slaget av tungviktaren #Grand Theft Auto V.

Många fler har prisat #Naughty Dog under det gångna året, och när LGBT-sajten glaad listar de mest fascinerande karaktärerna under 2013 hittar vi The Last of Us som enda representant från spelbranschen. Figuren i fråga är den instabila ensamvargen Bill. Genom dialog och bakgrundshistoria får vi veta att han hade en partner som hette Frank som han älskade, men omständigheterna drev dem från varandra. Bill är en djupt trasig individ, men också en helt unik homosexuell karaktär. Vilket räcker gott och väl för en hyllning. Stort grattis till Naughty Dog och Bill!

Haha jag visste inte ens att han vara homosexuell :D Jag lirade igenom och hela storyn med honom fungerade oavsett om man tänkte relation eller inte. när han sa partner så tänkte jag på 2 män som hängde och jobbade ihop, inte det andra :) Men se, precis... 03/01 Bara jag som totalt missade historien om att han var gay? Trodde han snackade om en hund, haha! Ang. DA2 debatten har jag bara att tillägga att man vart ju faan påtvingad att vara gay om man spelade som god. Folk får vara vafan dem vill så länge dem int... 03/01 Jag gifte mig med flera män i fable 3 03/01 Det finns grupperingar som gnäller på kulturmarxism, och mot dem protesterade över 16000 i kärrtorp samt på andra ställen. DET var sunt. 03/01 det har mig veterligen aldrig nånsin i världshistorien varit populärt att ha fel syn på saker. men jag kan ju ha missat nått.. :) hohum.. ja nån hyllning kanske det inte blev vare sig i spelet eller från nån intresseorganisation, men representerat vart... 03/01 Det roliga är väl att homosexuella uppenbarligen kan framställas i spel utan att göra någon grej av det. Precis som i verkligheten så har man ingen aning vad folk har för läggning runt om kring en, och lika lite roll spelar det. Just därför tycker iaf... 03/01 Nog vet jag om att det inte är en läggning, jag vet mycket väl vad transsexuell är för något då jag känner en som är det. Då jag skrev drog jag bara upp läggningar och la även in det med just för att folk ser ner på dom också. 03/01 1: Transexualitet är inte en läggning. 2: Om du nu vill ha ALLA läggningar representerade i spel, varför klagar du då inte på att vi får en Bill som är kär i sin krusbärsbuske Frank eller Bill som saknar sina galonstövlar (varav den ena är döpt till Fra... 03/01 Men våld, mord och zombies då? 03/01 Jag tycker inte man borde normalisera det onormala. Kulturmarxism är vad det är och det är inte sunt. 02/01
Skicka en rättelse