Penny Arcade började som en webcomic om spel, men har vuxit lavinartat sedan lanseringen 1998. De sysslar numera även med välgörenhet, medverkar i egna spel och driver den framgångsrika spelmässan PAX. Men medgrundaren Mike Krahulik har inte riktigt hängt med i svängarna när behovet av professionalitet har ökat.

Krahulik, som kallar sig för Gabe på sajten, har medverkat i ett antal kontroverser genom åren – något som fått vissa utvecklare att ställa in sin medverkan på PAX. Det har handlat om allt från våldtäktsskämt till nedlåtande kommentarer om transsexuella, och en ständig förmåga att trycka dit sina meningsmotståndare på fula sätt. Men det ska det bli slut på under 2014.

I ett inlägg på Penny Arcade, utformat som ett nyårslöfte, förklarar Krahulik varför han beter sig som han gör. Han går bakåt i tiden och förklarar att han flyttade mycket när han var liten, vilket gjort honom till naturlig måltavla för mobbare. För att stå ut beväpnade han sig med hårda ord, som han uppenbarligen tagit med sig in i vuxen ålder. Han medger att han själv är en mobbare och att han ska jobba aktivt för att ändra sin attityd.

Läs hela inlägget

Förstår inte alls vad folk har för problem med oskyldiga våldtäktsskämt när vi kan skämta om mord och misshandel helt fritt. Luktar hyckleri lång väg tycker jag. 08/01 Nu missförstår du min mening. Min poäng är att existensen av en definition innebär inte att det inte kan finnas andra definitioner som är bättre lämpade att användas. Alltså, att definiera barn/vuxna enbart utifrån faktisk ålder är en rätt kass definiti... 06/01 Jag försöker inte märka ord här men en definierad definitionen kan inte vara fel. Det är hur du tillämpar den som kan vara fel. t.ex. om vi definierar en grupp som "habhabaraner" och säger att "habhabaraner" har dessa och dessa drag så är det mätningarn... 06/01 Poängen är att rasifierade människor tidigare, av vetenskapen, definierats som ett mindre intelligent folkslag. Kvinnor ansågs länge vara ett mellanting mellan barn och man, till exempel. Därav "Bara för att det finns en definition innebär det inte att... 06/01 Kinna/man har en vetenskaplig definition, det har inte olika etniciteter vidare lägger du in ett värde och säger att svarta är mindre värda, det är felaktigt. Om du säger att etnicitet A har x antal pigment och etnicitet B, C, har Y, Z antal pigment då... 06/01 Fast klassificeringen - ålder - är i högsta grad en social konstruktion, och då måste man ju lämna utrymme för folk att kritisera den. "En person är svart och då bestämmer vi att den är mindre värd. På den nivån är det faktiskt". Bara för att det finns... 06/01 Ok, jag förstår vad du menar men jag håller inte med dig. Barn/vuxen är inte problematiskt att bestämma inte heller är kvinna/man problematisk att bestämma. Vi säger helt enkelt att man blir vuxen vid X ålder och sedan kan man lägga på fler variabler... 05/01 Besvarar bara det sista, eftersom jag tycker att det besvarar det andra du skrivit. Känner du att det är otillräckligt så kan jag förklara ytterligare sen. Alltså. Att bara definiera skillnaden mellan vuxna och barn i termer av ålder är problematiskt.... 05/01 Vad spelar det då för roll om någon transplanterar in motsatt könsorgan (det är förstås en väldigt bra indikation och en del av helheten, i normala djur är könsorganet en 100% effektiv indikator av kön) när könet inte sitter i könsorganet? Du har hävdat... 05/01 Nä. Det var vad Gabe sade. 05/01
Skicka en rättelse