Penny Arcade började som en webcomic om spel, men har vuxit lavinartat sedan lanseringen 1998. De sysslar numera även med välgörenhet, medverkar i egna spel och driver den framgångsrika spelmässan PAX. Men medgrundaren Mike Krahulik har inte riktigt hängt med i svängarna när behovet av professionalitet har ökat.

Krahulik, som kallar sig för Gabe på sajten, har medverkat i ett antal kontroverser genom åren – något som fått vissa utvecklare att ställa in sin medverkan på PAX. Det har handlat om allt från våldtäktsskämt till nedlåtande kommentarer om transsexuella, och en ständig förmåga att trycka dit sina meningsmotståndare på fula sätt. Men det ska det bli slut på under 2014.

I ett inlägg på Penny Arcade, utformat som ett nyårslöfte, förklarar Krahulik varför han beter sig som han gör. Han går bakåt i tiden och förklarar att han flyttade mycket när han var liten, vilket gjort honom till naturlig måltavla för mobbare. För att stå ut beväpnade han sig med hårda ord, som han uppenbarligen tagit med sig in i vuxen ålder. Han medger att han själv är en mobbare och att han ska jobba aktivt för att ändra sin attityd.

Läs hela inlägget