Det började som ett riddjur i #World of Warcraft. Idag finns en hel butik med djur i alla färger och former, tillgängliga för alla som vill spendera några euro på sina nya kamrater. #Diablo III låter oss handla vapen och annat för riktiga pengar (en stund till) och samlarkortspelet #Hearthstone: Heroes of Warcraft förlitar sig helt på mikrotransaktioner.

#Blizzard stänger därför av möjligheten att handla för alla som har parental controls aktiverade på sitt konto. Denna standardinställning ger föräldrar ytterligare bättre kontroll över den ekonomiska biten, men vill man att ungarna ska få handla fritt går det förstås att ändra inställningen. Ändringarna träder i kraft runt den 7 januari. Läs mer i inlägget på Battle.net.

Med kod menar jag den pinkod man måste ha för att kunna betala med i kort-terminaler i butikerna. 07/01 Med kod så menar du CVV som finns på baksidan så ja du behöver kunna den koden när du skapar konto för att sedan ha ditt kort kopplat till kontot. 06/01 Nja, att de måste ha ett fungerande kort så långt kan man jämföra det men det innebär inte att man kräver att barnen ska kunna koden till kortet för att komma in i butiken. 06/01 Nej men när Toys'R'Us börjar kräva att alla barn som går in i butiken har ett fungerande kreditkort så ligger delvis ansvaret på butiken. 06/01 Vet inte om jag skulle kalla det sent egentligen för jag antar att du syftar på att det införs sent i WoW och inte en funktion som är sent utvecklad rent allmänt jämfört med andra tillverkare.... Funktionen som sådan lär ju leva vidare i kommande spel... 05/01 Ge en sån kod till sina barn är ju lika puckat som att ge dem bankomatkortet med kod och sen släppa dem lösa i Toys R Us. Ska man sen gnälla på Toys R Us när kontot är rensat? 05/01 Bra initiativ! Lite sent kanske? Men som nämnts tidigare, föräldrarna måste ändå börja ha lite koll på sina barn. Ännu en anledning att engagera sig lite i vad dom spelar osv? 05/01 Detta finns redan i iOS. Problemet ligger som Spiff ovanför beskriver. Föräldrarna ger ut sina koder till ungarna. 05/01 Har funnits länge i iOS. 05/01 Fast detta finns ju redan i IOS fast ingen använder det samt föräldrarna ger ungarna koden så de kan i alla fall låsa upp det... 05/01
Skicka en rättelse