Alla som följde upptakten till släppen av Xbox One och Playstation 4 vet att #Microsoft under perioden bemästrade konsten att trampa i klaveret. De sa ofta saker som kärnpubliken inte alls ville höra och valde att presentera sina nya ideer med tveksam retorik.

#Sony var inte sena att dela ut ett par välriktade kängor och vinna mången spelares gunst på kuppen. Nu har maskinerna lanserats (i vissa delar av världen) och det går bra för dem båda, och kanske är det slut på den bitska rivalitet som präglar det vi ibland kallar för konsolkriget?

I en intervju med OXM berömmer #Microsoft Studios-chefen Phil Spencer Sony för att bland annat satsa på spelserier som inte nödvändigtvis genererar jättemycket inkomst.

– Jag respekterar verkligen deras fokus på att investera i nya och kreativa saker, som vad de gjort med David Cage och #Quantic Dream med #Beyond: Two Souls och #Heavy Rain. De satsar på varumärken även om de inte säljer 10 miljoner exemplar.

Spencer berömmer också själva Playstation 4-konsolen och medger att #Nintendo har otroligt starka varumärken. Läs hela artikeln hos OXM.