Vi vet sedan tidigare att bland annat IBuyPower kommer lansera två modeller av Steam Machines – Valves satsning på Linux-baserade datorer som ska ta över vardagsrummen. CES 2014-mässan pågår för fullt i Las Vegas och #Valve har pratat mer om maskinerna som ska lanseras någon gång under året, och de avslöjar en hel rad med tillverkare som gör egna modeller.

För oss i Sverige är det mest intressanta namnet förmodligen Webhallen. De är dock i gott sällskap av följande teknikföretag: Alienware, Falcon Northwest, CyberPowerPC, Origin PC, Gigabyte, Materiel.net, Alternate, Next, Zotac och Scan Computers.

Vi hoppas på fler detaljer om pris och specifikationer under de kommande dagarna.

http://media.pcgamer.com/files/2014/01/IMG_8739.jpeg Webbhallens flaggskepp en bänkdiskmaskin eller steam box ????? 07/01 Jag fattar inte hur man kan hamna på CES med en låda byggd helt "off the shelf" som inte ens passar framför tvn storleksmässigt, fanns det så få kandidater? Att inte ens kunna sätta en egen logga på bitfenixlådan visar hur lite energi man investerar. 07/01 Beror på hur mycket den kostar gentemot hårdvaran, överstiger den inte priset hutlöst, så kan det inte betraktas som en dålig deal. Alla har inte tid, ork, lust att bygga även fast kunskapen finns där. Håller förövrigt med om att HP, DELL, osv ofta är... 06/01 Som jag skrev så hatar jag sladdar så jag finner ingen anledning då att bygga ihop en egen burk för att kunna spela. Sedan så känner jag för att ha kontrollerna med till burken för slö spelandet. Skiter ärligt talat i hur kraftfull en dator man bygger... 06/01 Jag byggde ihop en HTPC som ser riktigt nice ut. Kommer fungera perfekt som en steamkonsol är stödet för AMD kommer i drivrutinerna. Då är den redan kraftigare än de flesta steamkonsolerna som kommer säljas i butik. http://www.silverstonetek.com/images/... 06/01 Linus Steam Machine är den enda "riktiga" konfigurationen jag sett hittills, Silverstones prototyp-chassi verkar fantastiskt och när den slutliga versionen lanseras så blir det nog ett sånt att leka med! https://www.youtube.com/embed/FbhPMe7T27Y 06/01 Marknaden för den här ör ju för sånna som gillar att spela men tycker datorer är krångliga, alla som får panik och tror att det är gjort för att konkurera ut vanliga PC:s kan lugna ner sig. 06/01 De är till för folk som inte kan bygga själv, och storleken säger att den ska placeras i tv-bänken. 06/01 Jag har byggt ihop en massa burkar genom mina år, tror de börja 97 faktiskt men jag har knappast intresse för det nu. Hade inte orkat sitta i hur många timmar som helst för att kolla bench å annat skit för att få ihop nåt som sedan e "omodernt" om 6mån.... 06/01 Även jag tillhör den gruppen som föredrar att köpa färdigbyggt numera. Jag har däremot inga som helst problem att bygga egna datorer men jag känner att jag har varken tid eller lust att följa marknaden över vilka komponenter som är bra respektive mindre... 06/01
Skicka en rättelse