Webhallens och ett dussin andra burkar visas upp med systemspecifikationer och priser!

Idag drar hårdvarumässan CES igång i Las Vegas och medan tidigare år haft ganska lite spelfokus har Valves närvaro vänt mångas blickar mot syndens huvudstad. I samband med en kort presskonferens visade de upp den första vågen av Steam OS-baserade datorer från en rad tillverkare, inklusive svenska Webhallen. Hårdvaruspecifikationer, preliminära priser och bilder avslöjades - något du kan se på bilderna nedan.

Som ni kan ser varierar priserna kraftigt, från konsolmässiga nivåer på $499 till monstersummor på $6000. Webhallen har sedan tidigare sagt att de planerar att följa Valves tankar kring ett bra-bättre-bäst-utbud men det är oklart var deras burk för $1499 kvalar in. Vad vi förstår ska Steam-kontrollen ingå i dessa priser men den kommer också gå att köpa seperat för de som hellre bygger själva.

Många för- och nackdelar med så många olika varianter. Var det inte meningen att kunden skulle ha så lätt som möjligt att köpa en STEAM-dator till vardagsrummet, nu blir det som PC-inköp, svårt att veta vilken som är "bäst". 08/01 Näää.. menar du allvar? Måste vara det dummste jag har hört sen.. jag vet inte.. miljöpartiets förslag om en extra miljöskatt på bilen a 1200kr/år, vilket jag läste i morse. Jaha!? jaja.. då lär det nog inte säljas allt för många.. får man ju hoppas. 08/01 Kanske hoppas de att de ska bli som apple, folket betalar för märket inte för varan? 08/01 Eller så köper man sig en trevlig dator istället.. 07/01 Steam Machine. Floppeliflopp 07/01 20.000? Det är väl snarare 10.000, om inte i allra dyraste fall? Varför skulle en dator med 16gb Ram, i7 4771 och GTX 780 behöva uppgraderas oftare än en "vanlig" PC? Speciellt när den inte har något resurstjuvande Windows i bakgrunden. Det är väl bra... 07/01 "Du kan spela alla dina Windows- och Mac-spel på din SteamOS-maskin också. Starta bara din befintliga dator och kör Steam som du alltid har gjort - sedan kan din SteamOS-maskin streama dessa spel över ditt hemnätverk direkt till din TV!" Det är ju det... 07/01 Det positiva som jag kan se med allt detta är till att börja med att MS och Sony får lite mer konkurrens, vilket verkligen kan behövas. Men det jag bryr mig allra mest om är faktumet att SteamOS bygger på Linux, vilket betyder att man snart kanske kan... 07/01 You got it! 07/01 pc med handkontroll? 07/01
Skicka en rättelse