I ett hav av grå och svarta lådor sticker den vita kuben ut ordentligt - komplett specifikation!

Den första laddningen Steam Machines har sett dagens ljus och många satsar på klassiska svarta chassin (ingen saknar 90-talets kommunalgrå burkar, eller?) så Webhallens vita chassi sticker ut. Bilden som medföljde Valve officiella pressrelease har nu kompleterats med fler bilder, varav en med lådan från Bitfenix helt stängd.

Specifikationer för prototypen

  • Chassi: Bitfenix Phenom

  • CPU: Intel Core i7-4771

  • GPU: Geforce GTX 780

  • Internminne: 16 GB DDR3

  • Moderkort: Asus H81I-Plus

  • HDD: Seagate Thins SSHD 1 TB

  • Kylning: Antec Kühler H2O 620 V4

  • Nätdel: Corsair CX 600M 600 W

Webhallen låter meddela att maskinerna kommer att börja säljas under årets andra halva, vilket är Valves riktlinjer. Sortimentet baseras på ett tänk kring bra-bättre-bäst, där den billigaste ska konkurrera med konsolernas priser, den mellersta en speldator för cirka 10 000 (den som visas upp på CES) och slutligen en high end-burk. Värt att notera är också att det nuvarande chassit inte är slutgiltigt, det finns planer på att specialbygga ett eget.

Istället för att ha en PC + Ps4 + Xbox ska man alltså bara ha en PC med t.ex. Windows + en SteamBox. Du kan ha en kraftfull Windows PC och en mindre kraftfull Steam Machine och starta spelet på din Windows PC men strömma spelet till din steam machine... 15/01 Köpte precis en ps4 så jag är nöjd. Men om det blir att jag vill ha mer blir det nog att bygga en egen burk igen med Windows, dock har den kopplad till tv'n med en Steam kontroll. Den kontrollen e väl det enda jag är sugen på. 08/01 oj vilken öm tå jag råka kliva på då, ja det behöver ju inte vara just ditt moderkort eller bios jag bara påpeka det kanske kunde vara problemet vilket är inte fallet då, Men JAG personligen och mina bekanta har aldrig haft problem med nvidias drivar... 08/01 Möjligheten att det är min bios eller moderkort som spökar är rätt liten då det blev en jävla massa posts på nvidias forum om problem med 400/500/600 serien samtidigt som jag uppdaterade mina drivrutiner som många andra och fick samma problem. Därför... 08/01 Ja personligen kör jag flyg simulatorer så jag använder 3 st skärmar, inge problem med varken 600 eller 700 serien av kort i sli, min polare kör 600 serien atm inge problem där heller med driver, jag har haft Amd kort förr jag också, tycker bara att Nvi... 08/01 Så jag hade rätt när jag misstänkte fanboyism. W8 i jämförelse med W7 är som W7 mot Vista. Enda negativa med W8 är metro men allt annat är bättre. Men om man bortser från OS så har AMD fungerande drivrutiner för CF och Eyefinity vilket vi datorentusiast... 08/01 dom gör väl som alla andra skiter i windows 8 ^^ 08/01 Så du menar att du hellre betalar 200kr mer för en låst CPU med "Intel Trusted Execution Technology" som du aldrig kommer ha nytta av i SteamOS? EDIT: För övrigt har moderkortet stöd för att öka volten på cpu och öka multiplier så du kan få en bättre... 08/01 En upplåst processor på ett budgetmoderkort som inte tillåter överklockning.. Låter ju verkligen bra.. Sedan för 10.000 så förväntar man sig ett bättre nätagg än ett budgetagg som CX.. 08/01 Du menar som nvidia som övergett 600 serien och saknar fungerande drivrutiner med stöd för sli kombinerat med nvidia surround i Windows 8. 08/01
Skicka en rättelse