Enligt information som vi hittar på reddit kommer #Sony Online Entertainment inkludera alla sina spel i ett och samma abonnemang någon gång i framtiden. Det innefattar det futuristiska krigsspelet #Planetside 2 och superhjälteliret #DC Universe Online, men också de framtida tillskotten #Everquest Next och #Everquest Landmark.

Den amerikanska prislappen landar på 15 dollar i månaden. I Europa arbetar SOE med olika underleverantörer och behöver mer tid för att få ordning på alla detaljer. Satsningen gäller bara pc-spel, men de hoppas kunna ordna snarlika lösningar till PS3- och PS4-versionerna av spelen.

Många av spelen från SOE är free-to-play, där man betalar för kostmetiska prylar, boostpaket och olika typer av bekvämligheter.

Det som suger är att det inte är SOE som står för leveransen av spelen i Europa utan olika underleverantörer. Dom underleverantören suger och har inte i närheten samma erbjudande som SOE har för spelen. Jag hade tur och kunde ansluta mig till SOE för... 07/01 Oh nej nej, jag var inte Ironisk. Det är ju lysande. om du ändå prenumererar på ett spel, så får du alla deras på köpet. Kostar inget extra. Det är ju ändå en del spel SOE har. 07/01 Nu har jag bara läst om detta på fz och här framgår inte direkt om man bara får tillgång OM man abonnerar eller om free2play kommer att finnas kvar också. Finns f2p kvar är det nog bara bra att samla on-line spel under ett abonnemang, dels kan det locka... 07/01 Varför skulle det halvera spelarbasen? Kommer ju vara exakt samma som innan free to play för de som vill men för dem som vill pröjsa blir det ett abb för alla spel. Tycker det låter perfekt. 07/01 Ja Nej Ingen aning Allt utom det sista "om'et" har Smedley gett svar på reddit EDIT: Missade att Smedley hade postat ny info om prenumerationen. De lyssnade på folket och 500SC kommer fortsätta att rulla in. Men det verkar som om man måste "bekräfta"... 07/01 Rätt säker på att detta kommer *minst* halvera spelarbasen på graits spelen. Sony komer säkert öka sina intäcket ett tag, men frågan är om spelen överlever. 07/01 Hmmm, stort "beror på" tror jag... Beror på om: man fortsätter med mikrotransar inne i spelen också. man får en skopa in-game valuta varje månad med avgiften. man skrämmer bort nya spelare - Planetside behöver många samtidiga spelare för att bli intress... 07/01 Detta tycker jag är så himla bra!! 07/01
Skicka en rättelse