Från att Call of Duty och annan nutidsaction dominerat multiplayer i flera år börjar science fiction och assymetriska lagupptällningar bli populärt igen. Om två månader släpps #Titanfall och nu presenteras såväl #Evolve och #Outrise.

Precis som det förstnämnda, som vi skriver mer om här, ska vi i Outrise kämpa mot färre men kraftigare motståndare. Men likheterna slutar inte där. Medan merparten av spelarna kontrollerar de vanliga soldaterna får en person iklä sig rollen som skurk - en gigantisk sådan i detta fall.

Spelet utspelar sig i en dystopisk framtid där staten kontrollerar all ekonomi och är beredd att försvara monopolet med stora mechs. Upprorsmakarna, med samma namn som titeln, ska såklart försöka förstöra dessa mekaniska bestar med alla tillgängliga medel. Det ska till och med gå att klättra upp på dem för att komma åt känsliga punkter.

Än så länge finns det bara konceptbilder att gotta sig i men de skvallrar både om ökenlandskap och stadsmiljöer, strider till fots och snabba fyrhjulingar.