Oculus visar upp sin nya prototyp och snackar om framtiden - planerar egen spelutveckling

Som utlovat är #Oculus VR på plats på CES-mässan i Las Vegas för att demonstrera den senaste versionen av sitt virtual reality-headset. Bakom projektnamnet Crystal Cove döljer sig mycket ny teknik, den mest uppenbara är de led-punkter som tillsammans med en kamera kan läsa av djup på ett nytt sätt. Det gör det möjligt att luta sig framåt och bakåt och titta fram runt hörn mer naturligt.

Oculus har inte avslöjat vilken upplösning denna tredje inkarnation använder men skärmen har bytts ut, från den tidigare LCD-panelen på 1080p till en med OLED-teknik. Skillnaden i fördröjningar och tearing ska vara markanta enligt de som hunnit testa.

Under en intervju med Engadget förklarar Brendan Iribe, VD på Oculus, att egen speltillverkning inte är utesluten, särskilt inte med John Carmack på företaget.

– Han arbetar på massor av intressant teknik men hans hjärta och själ är utan tvekan i spelutveckling, menade Iribe.

Under det närmaste året kommer de därför att anställa fler utvecklare men förmodligen också stötta andra projekt, något de anställd David DeMartini för. Han hade tidigare samma roll på #Electronic Arts, att överse externa projekt.

Sluta babbla och agera enligt mitt tycke. 10/01 Är du skum eller ? var har jag sagt att jag ska köpa en protoyp ? förövrigt har jag om du nu är läskunning, förklarat att jag inte kan lägga undan 800kr i månaden för att köpa båda då det finns annat i livet som prioriteras högre. Sen vad gällande datum... 10/01 DU! "Det här är anledningen till att jag inte har ett ps4 eller xboxone hemma, ett Oculus Rift-headset går först 8 dagar av 7 i veckan och kommer nu Virtuix Omni för 499$ som dom säger så är det ju ingen att snacka om bara att börja spara." Om du planer... 10/01 Vad snackar du om ? Alltså alvarligt ? Vem har sagt nått om prototyper eller att det ska köpas nu direkt ? (btw så säger dom i videon att Virtuix Omni kommer för 499$ och inte någonstans har jag påstått att det är anledningen till att jag väntat att köp... 10/01 Någon med minsta lilla allmänutbildning fattar att om det handlar om pengar så köper man sig inte en sak som OR eller Virtuix Omni innan det kommer en billig konsumentvariant. Nu pratar vi om ett inköp av prototyper till ett värde av 12'000kr (med frakt... 10/01 Vad babblar du om? Du bör nog inte kommentera klockan 2 på natten. 10/01 Ungefär som att ha en bil med runda hjul och, hör och häpna man kan ha en med fyrkantiga med! Häftigt va?! 10/01 Ganska onödigt påhopp det där, 'huklen', för din skull hoppas jag att du lär dig vilken nolla din attityd får dig att framstå som. Du låter och beter dig som en bortskämd snorunge så bli inte förvånad när folk behandlar dig som en. Alla prioriterar inte... 10/01 Jag förstår inte, om man använder sig av accelerometrar och gyron så ska inte det behövas några leds och annat externt trams, det är bara beräkna var huvudet befinner sig med alla frihetsgrader. 09/01 warthunder stödjer den! 09/01
Skicka en rättelse