Razer överväger att låta gamers prenumerera på uppgraderingar till deras modulära pc.

Många höjde på ögonbrynen när Razer presenterade Project Christine, en pc med modulära komponenter, på CES i Las Vegas. Eftersom idén fortfarande är på konceptstadiet finns det utrymme för fritt tänkande, något chefen Min-Liang Tan utövade under en pratstund med Gamespot. Till exempel en prenumerationsmodell.

– Istället för att spendera tusentals dollar på ett bräde kunde det finnas en prenumationtjänst som ser att du alltid har den absolut bästa datorn.

När nya delar släpps skeppas dessa automatiskt till prenumeranterna, som sedan returnerar den gamla komponenten till Razer. Det finns också tankar kring olika nivåer, från enkla instegskonfigurationer till det allra bästa.

Är priset rätt så kan detta vara något absolut. 11/01 Jag skulle bli MYCKET förvånad om det inte vore så ja :) 10/01 Vilken är målgruppen för detta? Jag gissar att entusiasterna kommer komma billigare undan genom att bygga och uppgradera datorer av standardkomponenter. De som inte har en strikt budget kan ju lika gärna fortsätta att köpa ett nytt custombygge vartannat... 10/01 Den stora skillnaden tycks ju vara att du skickar tillbaka komponenterna som du inte har användning för längre. Man kan ju föreställa sig att modulerna konstrueras på ett vis som gör att begangnade delar kan användas av andra prenumeranter genom att til... 10/01 Only in the U S and A 10/01 Finns folk som spelar på konsol för att dem inte orkar med allt fixande och grejande. Detta är väll faktiskt en bra idé som jag gärna skulle tänka mig att testa själv. Frågan är bara hur mycket är ingångs priset och hur mycket måste du fortsätta betala... 10/01 Jag är Hypad över detta som fan! Kommer verkligen läsa på om detta och vara bland de första som skaffar mig en. Tycker verkligen om att prenumerationen skickar nya moduler uppgraderbara moduler etc. Men jag är livrädd för vad den kommer kosta att köpa... 10/01 Men,.. Kul att ha någon som tänker åt en.. Halva nöjet med en PC är ju att fundera på och fixa och greja med nya delar och montera de i sin dator. Det är ju det som är grejen för bövelen! 10/01 Jo men det är ju det som är det fina och skillnaden med en modulär dator vs en traditionel PC :) 10/01 Vad är skillnaden mot att köpa en dator på avbetalning och sen bara uppgradera grafikkort efter behov? Är väl sällan det blir den nya cpun som flaskar efter 2-3 år utan mest troligt grafikkortet, som du ändå kan använda men kanske inte i din primära spe... 10/01
Skicka en rättelse