Sökfunktionerna på FZ har aldrig varit särskilt bra. Därför känns det väldigt skönt att kunna berätta om den nya funktion vi alldeles precis har lanserat. Tillsammans med sökproffsen på Sesam.se har vi byggt en sökmotor för hela sajten.

Söka gör du med hjälp av rutan du ser i menyn till vänster. Sökresultatet kan sedan filtreras ner ytterligare i de olika innehållskategorier du ser på sökresultatets vänstra sida.

I skrivande stund kan du söka bland nyheter, artiklar, spel, företag, filer, filmer, bloggar och foruminlägg. Inom kort kommer även WTF att omfattas av sökningen.

Du kan dessutom om du så föredrar när som helst skriva din sökning i adressfältet på det här sättet:

fz.se/sok/dinsökstränghär

Ah.... Tack, det var allt jag efterfrågade. En källa där skribenten vågat stå för sina egna ord. Betydligt bättre än wiki-sidor utan källreferenser. 06/10 Är texten under sökrutan kursiv? Ta bort det isf. Stör symmetrin. "Sök på FZ" ligger för högt i själva sökrutan. Lägg i mitten (vertikalt). Annars bra. 05/10 Okej, detta ser riktigt uselt ut. Först förstår jag inte varför ni inte själva kan få rätt på er sökfunktion då ni lyckats koda resten av FZ. Så jävla svårt är det inte reg.exp. För det andra passar inte designen på sökrutan in i resten av FZ-designen.... 05/10 Vi prövade först med liten text, men text i 8px ser inte bra ut i alla webbläsare. Hos vissa ser det bara ut som en liten grå gröt. Jag förstår inte gnället över designen på söksidan och bristen på länkar tillbaka. Det är inte som att söksidan kommer... 05/10 Håller med fullständigt. Men varför den där fula bilden med texten "I samarbete med sesam.se" under sökfunktionen? Skippa den och skriv med vanlig text på samma sätt som alla länkar till vänster fungerar! 05/10 Viktigaste är väl ändå att fs sidan aktivt utvecklas och alla kan inte bli nöjda :) 05/10 Sluta nu klaga folk, Fz-crew har sett era klagomål och förhoppningsvis kommer de diskutera detta, kanske fixa det också, tills dess ska vi vara nöjda över en smidigare sökmotor :)! 05/10 Har aldrig gillat Sesams sökmotor, kan inte förklara varför dock, den känns bara B helt enkelt :/ Fast med tanke på hur sällan jag söker här så överlever jag nog :P 05/10 Fullständigt imo då: Positivt: En sökfunktion som hittar det man söker efter (tänker inte ge mig in i debatten om Sesams duglighet som sökmotor). Möjligheterna att kunna lista träffar utifrån diskusionskommentarer, nyheter, artiklar, etc. Negativt: Bris... 05/10 Wessan: Som tidigare nämnts så kan du när du sökt klicka på någon av artiklar, spel, nyheter osv för att filtrera bort allt som inte tillhör den kategori du vill ha. Angående Sesam så var väl en del tidigare kritik jag läst riktad mot att deras index... 04/10
Skicka en rättelse