#Microsoft kan komma att avtäcka Windows 9 i vår, och eventuellt släppa det i april 2015. Det tror Paul Thurrott på Windows Super Site, som sammanfattar fakta och rykten om framtiden för operativsystemjätten.

I april går utvecklarmässan Build av stapeln i Las Vegas, och enligt Thurrott finns chans att Treshold, som nästa Windows eller Windowsversion uppges kallas i utvecklingsfasen, avtäcks då. Om uppgiften stämmer blir det "bara" 2,5 år mellan Windows 8 och Windows 9, och det snabba tempot kan bero på att Microsoft vill få fart på Windows-försäljningen igen efter Windows 8-fiaskot. Windows 8 och 8.1 körs för närvarande bara av 10,5 procent, medan Windows 7 ligger på 47,5 procent och åldringen Windows XP på knappa 29 procent.

Windows 8 har kritiserats för avsaknaden av traditionell startmeny och för det pekskärmsanpassade gränssnittet. Treshold, som troligen byter namn till Windows 9 vad det lider (alternativt Windows 8.2), tros ta åt sig av kritiken och återinföra startknappen och ge möjlighet att köra så kallade Metro-appar på vanliga skrivbordet.

Rörande Windows 8 kommer Microsoft släppa en rejäl uppdatering under året. Den kallas Update 1 och innehåller såväl buggfixar som nytt innehåll och lär sannolikt bli gratis. Thurrott tror att denna uppdatering släpps under Build-mässan, samtidigt som Windows Phone och Xbox One ges rejält med utrymme. Och kanske även Windows 9.