Och det spekuleras i premär redan våren 2015.

#Microsoft kan komma att avtäcka Windows 9 i vår, och eventuellt släppa det i april 2015. Det tror Paul Thurrott på Windows Super Site, som sammanfattar fakta och rykten om framtiden för operativsystemjätten.

I april går utvecklarmässan Build av stapeln i Las Vegas, och enligt Thurrott finns chans att Treshold, som nästa Windows eller Windowsversion uppges kallas i utvecklingsfasen, avtäcks då. Om uppgiften stämmer blir det "bara" 2,5 år mellan Windows 8 och Windows 9, och det snabba tempot kan bero på att Microsoft vill få fart på Windows-försäljningen igen efter Windows 8-fiaskot. Windows 8 och 8.1 körs för närvarande bara av 10,5 procent, medan Windows 7 ligger på 47,5 procent och åldringen Windows XP på knappa 29 procent.

Windows 8 har kritiserats för avsaknaden av traditionell startmeny och för det pekskärmsanpassade gränssnittet. Treshold, som troligen byter namn till Windows 9 vad det lider (alternativt Windows 8.2), tros ta åt sig av kritiken och återinföra startknappen och ge möjlighet att köra så kallade Metro-appar på vanliga skrivbordet.

Rörande Windows 8 kommer Microsoft släppa en rejäl uppdatering under året. Den kallas Update 1 och innehåller såväl buggfixar som nytt innehåll och lär sannolikt bli gratis. Thurrott tror att denna uppdatering släpps under Build-mässan, samtidigt som Windows Phone och Xbox One ges rejält med utrymme. Och kanske även Windows 9.

Som vanligt blir det väl 1500kr för basversionen och påtvingad "clean install". MS borde kicka lite på Apple. 16/01 Ser Vista-syndrom i detta! Gör man en kass produkt får man snabbt skicka ut en ny... 14/01 Jag vet att flertal tester har gjorts och skillnaden ger ett fåtal mer fps i 8an vilket inte är en märkbar skillnad så jag tror mer på att det är din fantasi som spelar dig ett spratt :-) 14/01 Kunde dom inte bara bygga vidare på Windows 7? Introducera typ DLC system, där man kan köpa till metro om man vill ha det osv. Skulle sparat alla mycket tid och pengar. Win7 imo fungerar ju utmärkt. 14/01 http://www.stardock.com/products/start8/ Tog ett tag att hitta rätt, men denna är jag så nöjd med. Den tar språk och allt, precis som den gamla startmenyn. 13/01 Exakt. Hade Windows ME bara haft stöd för nya hårdvarukomponenter hade jag nog fan fortfarande kört med det! :D Jag har prestanda till övers med endast ett fåtal spel som undantag så jag ser inte minsta lilla anledning att gå ifrån Windows 7 på länge. 13/01 Själv så tycker jag att 8.1 är det bästa OS:et från Microsoft. En riktigt fröjd för min SSD :) Det enda jag inte gillar med det är Modern UI, men det är så lätt att slippa det så jag har nästan glömt bort att det ens finns där :P 13/01 Windows 9 nej tack! 13/01 Fast undantaget är 95, det var bannemig inte bra någonstans, medan de två efterföljande var klart godkända. (Windows 98 blev riktigt bra först med SE. Däremot var den sista iterationen av operativsystemet innan 95, 3.11, förbaskat bra.) Und; att så mång... 13/01 Redan? Förstår för övrigt inte allt hat mot Windows 8, jag fick med ett exemplar med datorn jag köpte för drygt ett år sedan och det fungerar perfekt. Det är snabbare och känns modernare (smaksak) än 7an. Känns som folk ska klaga bara för sakens skull 13/01
Skicka en rättelse