Valve stödjer e-sporten genom att låta spelarna köpa material till #Dota 2 och #Counter-Strike: Global Offensive. En del av vinsten används sedan för att finansiera framtida turneringar, vilket resulterade i att 1,6 miljoner kronor kommer stå på spel i den kommande EMS One Katowice CS:GO Championship-turneringen. Men Valve är inte ensamma med det här greppet.

#Activision samarbetar med Major League Gaming och #Microsoft inför tredje inkarnationen av Call of Duty World Championship. Prissumman landar på 6,5 miljoner kronor – pengar som de 32 bästa lagen i världen kommer kämpa om i Los Angeles i slutet av mars. Hoppa över till Major League Gaming för datum, streams och information om hur du registrerar ditt lag till tävlingen.

Går väl ha pro tävling oavsett platform/spel om intresse finns bland sponsorer och fans. btw imo cod vs cs kräver samma typ av skill, skillnad om man jämför med quake eller ut99 då jvlar :) 18/01 Ja, jag har testat spelet tillräckligt många timmar för att bedöma det efter mina egna erfarenheter så i min åsikt så är FPS-spel som CoD på konsol ingen vidare E-Sport. Däremot så är de perfekta för bland annat speedrunning och sportspel som FIFA inom... 18/01 HAHAHA, du har TESTAT spelet? Du är ju fan en större pajas än vad jag trodde om du tror dig kunna avgöra hur spelet är som e-sport bara genom att testa det. Du har ingen aning om vilka regler etc som används i tävling-spel. Om det inte kräver någon skic... 18/01 Själv har jag testat CoD på Xbox och det hade definitivt ingen potential till att klassas som en E-Sport då det knappt kräver skicklighet. Det här är en "professionell tävling" och det är inte sällan sådant här händer inom just CoD. Man hör ju till och... 18/01 Nu är den där videon ett extremfall och det är verkligen inte så där det går till vanligtvis, så sluta snacka om saker du inte vet ett skit om pajas. 17/01 15/01 Skillnad bara för att det är svenska spelare? http://fragbite.se/cs/news/33095/carn-med-offentlig-ursakt 15/01 Osportsligt? Så gör ju varenda människa eller lag som vinner något?! 15/01 Vinna eller inte, det är fortfarande mycket osportsligt. Men det som hände var att servern var fel inställd och NiP klagade på detta när fnatic låg i fördel. Det gjorde fnatic mindre glada och jag tror de blev tvungna att spela om övertiden. När fnatic... 15/01 Liiite skillnad va? De skriker ju inte som glappmongon till motståndarlaget, de skriker ju av glädje för att de vann :P Fy fan vilka jävla adhd-ungar det var i cod-klippet! 15/01
Skicka en rättelse