Det blir ingen touchscreen-styrning på ovansidan av den designmässigt vågade handkontrollen Steam Controller. En ny prototyp presenterades på #Valves branschevenemang Steam Dev Days i Seattle i går, och på den hade pekskärmen ersatts av fyra vanliga knappar. Men de haptiska touchplattorna som ersätter "vanliga" handkontrollers styrspakar blir dock kvar.

Den första Steam Controller-prototypen hade en touchskärm i mitten på kontrollens ovansida.

Den nya layouten ger Steam-kontrollen en mer bekant layout, med knappar till höger och styrkors till vänster. Men Den kommer drivas av vanliga AA-batterier, ha gyroskopfunktionalitet och upp till 16 kontroller kan kopplas till samma källa. Valve har framtida virtual reality-funktioner i åtanke när kontrollen tas fram.

Ändringarna i Steam-kontrollen är resultatet av feedback från de som testat den första prototypen i ett par månader, och det lär bli fler ändringar innan kontrollen är färdig. Det står också klart att företag som tar fram egna Steam Machines, alltså datorer som drivs av Valves operativsystem Steam OS och kontrolleras av – du gissade det – Steam-kontrollen, kan designa sina egna Steam-kontroller.

De första Steam-maskinerna ska vara redo för konsumenternas plånböcker någon gång i år. Sweclockers kände på den första prototypen på CES-mässan förra veckan, och de var måttligt imponerade.