Det har varit en problemfylld resa för den Android-baserade konsolen Ouya som lanserades förra året. Folk klagade på handkontrollen och prestandan visade sig vara medelmåttig. Få köper spel till konsolen och när de visade upp maskinen på en parkeringsplats utanför E3-mässan fick de polisen efter sig. Men företaget kämpar tappert vidare med konsolen som ändå har viss charm och potential inom budgetspektrumet – men de får fortsätta arbetet utan medgrundaren Muffi Ghadiali.

En anonym källa berättar för Tech Crunch att Ghadiali har lämnat företaget på eget initiativ. Ouya själva meddelar att han varit en ovärderlig tillgång under konsolens lansering, men att han lämnar på grund av omstruktureringar i organisationen.

Jag äger en OUYA och tycker hela idén och prestandan är helt okej. Det beror på vad man är ute efter. Jag använder den som NES/SNES/N64 emulator och då fungerar den hur bra som helst. Ett problem jag har stött på dock är att deras Wifi stör ut bluetooth... 17/01 Man får väl ta den för vad den är, en lite biffigare Raspberry Pi ungefär. Om man trodde att den skulle konkurrera med moderna spelkonsoler får man väl skylla sig lite själv, jag skulle kunna tänka mig den för möjligheten att köra en liten HTPC med en... 17/01 Jag tänkte mest på typ spel åt det mer seriösa hållet. Casual mini indie lir ligger långs bak, fortfarande så att det är många spel som fungerar till en gammal iphone 3gs som mest fungerar som väckarklocka o mp3 spelare för mig nu för tiden. Men det fin... 16/01 Visste väl att det var reabacken på Clas Olhson som väntade för denna. :) 16/01 Jepp OUYA dog pga att det knappt finns några intressanta spel och att handkontrollen är buggig för extremt många. Ouyans metallchassi med antennen inuti var inget genidrag direkt. Att Ouyan skulle vara för klen ser jag som bullshit då jag har haft bra... 16/01 Spelen till telefonerna följer inte med i utvecklingen. Några enstaka spel kräver en lite nyare mobil men majoriteten kräver en halvtaskig mobil från 2011. Problemet ligger nog inte vad som släpps till mobilerna utan vad som görs om för att passa Ouya.... 16/01 hade varit bättre om de hade gjort en dedikerad Emulatorkonsol. emulera alla konsoler som finns fram till Wii och PS2. sen fixade de en licens med de stora företagen att få sälja deras gamla spel för 25-30kr styck och OUYA tar 10 kr. 16/01 Där i problemet. Det är en konsol med kraften av en äldre android telefon. Spelen till telefonerna utvecklas hela tiden eftersom de är efter i all prestanda än så länge och utvecklingen på den fronten går fort. Det är väl rätt många av de nyare storspel... 16/01 Kan förstå att han vill lämna det sjunkande skeppet ( eller det ligger kanske redan på bottnen?) Var knappast en nyhet att Ouya skulle floppa vilket jag och många andra skrev i varenda en nyhet men trots det hypade spelsidor sönder skiten vilket bidrog... 16/01 Tycker min är ganska bra. Funkar riktigt bra som en liten lätt htpc. Använder min för att kolla tv serier när man ligger i sängen. Att spela spel är helt värdelöst. 16/01
Skicka en rättelse