Under förra året gick The International Dota 2 Championship-turneringen av stapeln, där totalt 18 miljoner kronor hägrade i prispotten. Högst upp på prispallen hamnade svensklaget Alliance. #Dota 2 släpptes också officiellt, efter en längre period i mer eller mindre öppen beta.

Kanske har dessa faktorer medverkat till spelets popularitet. Allt fler tittar på e-sporten via Twitch, och jämfört med året innan så ökade antalet tittare med hela 508% under 2013. Huvudkonkurrenten #League of Legends hade en tillväxt på 258%, men de har å andra sidan flest antal spelare och tittare totalt sett.

Läs mer om detta och annan rolig statistik om det förra Twitch-året i den nya rapporten.

[quote=aT1C] Jag tycker också om fotboll. Mycket mer än esport. Fotboll är en stor del av mitt liv, jag tänker på det hela tiden. Nej, esport är inte i närheten av fotboll - MEN jag tycker det ändå är underhållande. Nu vet jag inte om du gillar Starcraf... 18/01 [quote=DAoG] presis vad du sa om E-sport tycker jag om Fotboll 18/01 Jag antar att du trollar, men om inte så tycker jag riktigt synd om dig... 18/01 [quote=Lolflakes] Varför ens jämföra fotboll med esport? Helt olika färdigheter och villkor. Allt blir bara så dumt. Esport är egentligen riktigt larvigt och kräver knappast någon talang eller finess. Det gäller bara att "hamna rätt" och ha bra kompisar... 18/01 Håller med dig till viss del. Men vill folk hålla på med E-sport och berätta vad dem gör var tionde sekund på facebook så får dem väl göra det, det är ju inget större bekymmer för oss andra egentligen. men ja, E-sport är sjukt tråkigt, och jag kommer... 17/01 Hur sjutton orkar du.... ^^, För det första lär man sig mängder om sitt favoritspel genom att titta på när bättre spelare spelar. För det andra kan det vara väldigt underhållande och för det tredje, hur orkar du? 17/01 Jag har väl rätt till en åsikt? Att kolla på när andra spelar (bara spelar och noll feedback till tittarna) och läsa om vad någon åt till middag och vad dom köpte för skor intresserar mig inte ett dugg, och jag gav min åsikt om vad jag tycker om saken.... 17/01 Behöver inte säga så mycket mer om vad jag tycker om dina åsikter då ovanstående lyckades rätt bra.. Även om jag spelar dota på en hög nivå så finns det alltid folk som kan lära mig nya saker via deras streams. 17/01 Fast nu stämmer det ju inte, oftast vet man själv inte vilka misstag man gör, det är därför många pro-streamers rigoröst påpekar alla fel dem gör under sina matcher för att man ska lära sig. Att lära sig av sina misstag är det som ofta skiljer proffsen... 17/01 När kolade du på Spel nyheter senast ? 17/01
Skicka en rättelse