Ett läckt dokument tar upp pc-versionen ett hundratal gånger.

Ryktena om att #GTA V är på väg till pc är snart lika många som önskemålen. Ett av de saftigare tecknen kommer i form av en 150-sidig rapport med buggar från flera års testsessioner, där en pc-version nämns åtminstone 170 gånger.

I dokumentet nämns DirectX 11-stöd, ett smog-läge, möjlighet att växla till "lastgen"-läge för utvecklarna, 32- och 64-bitarsversioner, utvecklarnas kommentarer, med mera. Det gäller ett hundratal GTA V-versioner och sträcker sig från april 2009 till augusti 2013.

Dokumentet läckte redan i september förra året, och har nyligen fått större spridning och uppmärksammats av bland annat PC Gamer.

Förra veckan skrev vi om en film som påstås visa pc-versionen av GTA V, vilket var det senaste av en lång rad rykten om saken. Rockstar själva har inte sagt ett knyst om ytterligare GTA V-versioner utöver PS3- och Xbox 360-upplagorna som släpptes i september förra året. Men med tanke på försäljningsframgångarna säger affärslogikens mest grundläggande regler att vi kan vänta oss PS4- och Xbox One-versioner vad det lider. Och en Windows-version förstås. Så har ju skett ungefär åtta, nio månader efter varje fullstor GTA-release sedan #GTA III.

Ska vi säga maj, Rockstar?

Tror det ska finnas en artikel här på FZ om varför rockstar valt att inte släppa RDR till PC. Var som med LA Noire har för mig Rockstar sa det skulle bara vara till konsol men sen under November månad så släppte Rockstar LA Noire till PC. Ca 6 månader... 20/01 RDR>GTA5 . Gta5 var ju knappast det jag hade förväntat mig, fast kan ju oxå vara så att gator var omflyttade, bilfysiken.. och ja dom 2 sakerna jag kommer på på rak arm som jag verkligen irriterade mig på :p. Visst var det kul osv, men inte alls lika... 20/01 Kommer ju självklart att fortsätta tills att spelet är släppt. 20/01 Vilka jävla LAN det kommer bli! :D 20/01 Får hoppas alla tolvåringar slutar tjata om en "PC version" i varenda artikel som handlar om GTA V framöver... 20/01 http://replygif.net/i/793.gif Allt jag kan säga är "duuh". Klart som korvspad att GTA V förr eller senare kommer till PC, det var det redan i höstas. Såklart en intressant läcka, dock! Good find :) 20/01 Lika konstigt som att Red Dead Redemption inte har släppts till PC än. Nu känner ja mig ju betydligt mer säkert på att vi kommer få se GTA V till PC, men jag personligen hade hellre valt RDR. 20/01 Hoppas inte, kan ju försöka göra spelet bättre först iaf, så om 1-2 år imo. Helst inte alls. 20/01 Fast nu kan man ju göra sin egen steam machine ;) . Alternativt lägga in steamOS på samma dator man kör win/linux på (för har jag nu fattat det rätt att man inte har samma funktioner på steamOS som på en vanlig dator?). Men jovisst förstår vad du menar,... 20/01 Jo jag håller med om att konkurans är bra på alla sätt och vis. Vad jag ogillar med exklusiva titlar är mest företagens ovilja att försöka släppa dom till fler än sitt eget format. Se på Nintendo, dom är i princip värst av alla och det skadar bara dom... 20/01
Skicka en rättelse