Förra månaden trädde nya Youtube-regler i kraft, som drabbade användare med hårda copyright-tolkningar. Vi har bland annat rapporterat att indieutvecklare fått rättighetsanspråk på sina klipp, trots att de använt sin egna musik – ett fenomen som musikföretaget Tunecore har förklarat. Men sen då? Youtube-personligheten Angry Joe förklarar läget i ett nytt klipp:

Han berättar mycket om processen bakom anspråken och hur det fungerar ur en kreatörs perspektiv, och passar även på att avslöja vilka företag som backat från anspråken och vilka som står på sig. Bland de företag som dragit tillbaka alla anspråk hittar vi #EA, #Capcom, #TellTale Games och #Namco Bandai. Extra beröm ska kanske musikgruppen Blood on the Dance Floor ha, som även de dragit tillbaka anspråken utan knussel – trots att Joe gör narr av deras musik.

På listan över företag som inte vill samarbeta finns mest olika musikbolag: Universal Musical Group, Ministry of Sound, LTD och Sony Music Entertainment, med flera. Läs hela listan hos Angry Joe på Youtube.

Bonusklipp: Blood on the Dance Floor - Bewitched

Vilket är lagligt. http://sv.wikipedia.org/wiki/Privatkopiering Så privatkopiera mera! Vi betalar ju trots allt skatt för det. :( 21/01 Jag är inte intresserad av hans normala videor men jag supportar honom till 100% i detta. Det får vara nån jävla måtta. 21/01 Så du menar, på fullaste allvar, att om jag inte kan testa ett spel, och således struntar i att köpa det, så är det en förlorad intäkt? OOOKKKK... Dessutom, du kan säga att fildelning/nedladdning är stöld hur mycket du vill. Svea Rikes Lag håller inte... 21/01 Hela nya konsollgenerationen är för helvete en skandal på alla sätt och vis. Nintendo, MS och Sony är alla opålitliga, och jag hoppas för in i helvete det dyker upp en ny challenger i arenan som har some fucking integrity. 21/01 Om jag någonsin hade tänkt köpa en playstation av sony så tänker jag inte göra det längre. 21/01 Nej. Piovatkopiering är när man använder kopian för personligt bruk. Mitt exempel var folk som köpte en LP skiva sen kopierade den på ett kassetband till sina kompisar. 21/01 Fortfarande stöld och förlorade intäkter. Det handlar knappast om smakprov, snarare om att folk ljuger ihop "Inte värt det"-berättelser och sedan spelar spelet/ser klart filmen/behåller musiken i alla fall. Det finns en lysande funktion för "smakprov"... 21/01 För att youtube ska vara skuldfri när det gäller klagomål från upphovsrättsinnehavare så är de tvungna att ha ett enkelt system för att ta ner upphovsrättsskyddat material samt ett "three strikes" system. Om en video upptäcks blir den nedtagen och det... 21/01 När det handlar om DMCA så har fair use visst vikt. 21/01 De har bara sig själva att skylla och jag känner ingen sympati alls. Youtube kan göra vad de vill med sin sida, "Fair Use" har ingen vikt alls och när någon vill försöka försörja sig enbart genom internet får man verkligen vara beredd på att allt kan... 21/01
Skicka en rättelse