Vi lever i märkliga tider, där ny teknik inte riktigt kommer överens med äldre system och tankebanor. Det har vi inte minst fått bevittna på Youtube där kreatörer drabbas av hårda copyright-tolkningar. En nyhet i samma udda kategori är att företaget #King, som ligger bakom dundersuccén #Candy Crush Saga, har fått igenom ett varumärkesskydd för ordet candy i Nordamerika.

Detta innebär att King får ensamrätt på ordet när det gäller spel och hårdvara, och det rapporteras redan att andra utvecklare av IOS-spel blivit ombedda att sluta inkräkta på varumärket (genom att döpa om sina spel) eller sluta sälja produkterna i fråga.

UPPDATERING:

King har förklarat för gamesindustry att de även registrerat varumärket i Europa.

– Vårt varumärke överträds konstant och vi måste skydda våra rättigheter och se till att våra spelare inte blir förvirrade. Vi tänker inte skydda oss mot alla användningar av ordet candy. Vissa är legitima och vi tänker inte tvinga bort dessa utvecklare.

En titel vars utvecklare de bråkat med är Candy Casino Slots - Jewels Craze Connect: Big Blast Mania Land. Man kan kanske förmoda att spelet heter så för att få fler sökträffar i App Store.