Om du ser en "vanlig spelare" som pratar om Xbox One på Youtube kan det i själva verket vara en reklamkampanj du har framför dig. Detta framgår av uppgifter som pekar på att #Microsoft har kört ett erbjudande till kreatörer via Machinima.

20 kronor mer per 1000 views erbjöds till de som postade en film med minst 30 sekunder Xbox One-gameplay under klippets första två minuter, samt nämnde att de spelade på Xbox One. Klippen skulle också märkas med taggen "XB1M13".

Reklam och olika typer av samarbeten är förstås inget ovanligt på internet. Problemet med den här kampanjen är att den har ytterligare ett par ljusskygga krav: personen i fråga får inte säga något negativt om Machinima, Xbox One eller dess spel i klippet. Dessutom måste det hela vara hemligt så att tittaren inte vet att de tittar på reklam.

Mer information finns på pastebin. Den ursprungliga källan till läckan förklarar mer ingående i ett blogginlägg, där det också framgår att E3, Comic-Con och PAX kört liknande arrangemang.

Uppdatering: Även #EA betalar Youtube-användare för positiva presentationer av företagets spel, skriver bland annat The Verge. En källa uppger att företaget betalar 10 dollar för 1000 visningar till vissa Youtubeanvändare, förutsatt att de följer strikta riktlinjer för vad som ska ingå i filmerna (och att avtalet förblir hemligt). Det gäller t.ex. spelen #Battlefield 4 och #Need for Speed: Rivals.

HAHAH ja de gör jag ju ;D 23/01 Ja det är viktigt att värna om det svenska språket. Kapitalism och Kommunism heter det på svenska så nu vet du det hädanefter! 23/01 Oj ursäkta mig jag stava fel det var visst viktigt de ;D 23/01 En fet facepalm på den alltså... Ska FZ börja hitta på artiklar om PS4 för att jämna ut spelbrädet eller? Om man inte levt under en sten det senaste året så vet man som spelare att xbox one och microsoft har fuckat upp totalt när det gäller marknadsföri... 23/01 Går också under benämningen Kapitalism i Sverige... 23/01 men det måste finnas nått att sätta en nyhet om också, det går ju inte att bara posta påhitt eller samma gamla "nyheter" om och om igen för att den ena partens fanboys ska vara nöjda liksom. att det har varit betydligt mer konstiga turer (fram och tillb... 23/01 Jag är förvånad...att folk är förvånade. 22/01 Mest lägger man skulden på den som mutar, sekundärt lägger rman skulden på den som tar mutor. Hur kommer det sig att du drar slutsatsen att det är så samhället fungerar? För att du läser mest om det dåliga och inte lika mycket om alla som agerar på ett... 22/01 Vi pubbar 10-15 nyheter per dag, vilket är långt från tillräckligt för att täcka allt som händer eller alla tips vi får in. Det finns massor av saker - positivt som negativt, om både PS4 och Xbox One och alla andra plattformar - som vi av olika orsaker... 22/01 Jag håller med dem att man har sett ovanligt lite negativa artiklar om Sony och PS4 men en massa av dåliga artiklar om Microsoft och Xbox One. Jag påstår dock inte att ni är köpta men man märker ändå en klar favorit när man kollar igenom de artiklar som... 22/01
Skicka en rättelse