Att lära sig om den stundande zombieapokalypsen är ingen dum idé, men än har det inte fått en permanent punkt på det svenska skolschemat. Hos våra grannar i väst har dock de rätta vindarna börjat blåsa och på Nordahl Grieg-skolan används #Telltale Games #The Walking Dead i undervisningssyfte.

Du kanske gör en high five med dig själv och glädjer dig över det faktum att det inte är du som är foliehatten, men det är inte apokalypsöverlevande som lärs ut. På Nordahl Grieg används nämligen spelet för att ge eleverna en större förståelse för etik och moral. Mer får du veta i filmen nedan.

Fast allt jag behöver motivera är just varför spelandet av Walking dead i skolan är flum. "de" gamla hypoteserna låter som du refererar till något specifikt? Att tala I hypoteser är nödvändigt för att diskutera etik och har inte heller någon bäring på... 08/02 Du har fortfarande inte motiverat varför detta skulle vara ett sämre sätt att lära ut etik på än de urvattnade hypoteserna ingen kan relatera till, är. 06/02 För att utveckla, - jävla flum att spela löst etikrelaterat spel i skolan, på skoltid. Detta är allt som är fel med skolan idag. 06/02 Precis, jag sa aldrig att dayz skulle bli lika effektivt som the walking dead där dom kan diskutera dom olika designade valen efter dom gjorts, jag menade mer på att Dayz fortfarande ger oss en insikt i etik och moral. DayZ är ju i princip stanfordexper... 24/01 Och du menar på att det skulle finnas en enda gnutta effektivitet bakom att sätta en hel klass bakom ett rätt så svårt survival-fps och bara anta att de kommer förstå de etiska dilemman snarare än att bli uttråkade pga att de inte är spelintresserade... 24/01 Jävla flum. 23/01 avtryckarens diskretare klick. 23/01 DayZ är en spelarstyrd simulering av det skriptade scenariot som får upplevas i the walking dead, dom delar samma etiska frågor. 22/01 Eh. Försöker du verkligen jämföra dem spelen? 22/01 Ok, så ett spel är nyckeln till att lära sig allt om etik och moral? Okaaaj. Bättre att ta berättelser ifrån vad som verkligen har hänt, det är då du verkligen kan förstå hur en person har tänkt och då sätta dig in samma situation. 22/01
Skicka en rättelse