Branschveteranen Tim Schafer och hans #Double Fine Productions är högaktuella med det prisade peka och klicka-äventyret #Broken Age, som släppts till de som finansierade projektet via Kickstarter. Alla andra får vänta på den officiella releasen nästa vecka, och fram tills dess kan man stimulera hype-körtlarna med vår recension där spelet får ett riktigt fint betyg.

För några år sedan var det dock inte mysiga äventyr som stod på agendan hos företaget. Kluriga pussel och drömska miljöer hade ersatts av tunga gitarriff och en hel drös rockstjärnor som lånade ut stämbanden till det actionfyllda #Brütal Legend. En titel Schafer gärna återvänder till.

– Jag älskar den världen och vill verkligen återvända. Och jag tror att Jack Black också ställer upp, säger Schafer i en intervju med Gamespot.

Jack Black spelade huvudrollen som roddaren Eddie Riggs. Rob Halford, Ozzy Osbourne och Lemmy axlade imponerande biroller, och särskilt Halfords roll som Lionwhyte ligger Schafer varmt om hjärtat. Skulle han återvända till varumärket skulle en spelbar Lionwhyte-armé stå högt upp på önskelistan – oavsett om det handlar om en uppföljare eller nedladdningsbart material.

Det kan dock bli problematiskt med finansiering av en eventuellt uppföljare. Brütal Legend kostade 25 miljoner dollar att utveckla. Som jämförelse drog de in 3,3 miljoner dollar till Broken Age via Kickstarter, vilket ses som en stor framgång.