Det gick hyfsat bra för Alienwares design när vi röstade om vilken Steam Machine som är snyggast. Men om vi kollar på det som är av lite större betydelse, det som finns på insidan, så kan vi konstatera att komponenterna inte kommer gå att byta ut på egen hand – åtminstone inte i någon större utsträckning. Istället kommer företaget släppa nya maskiner varje år, för att hänga med i teknikens framfart.

– Om man ser till livscykeln så uppdateras konsoler var femte till sjunde år. Vi kommer uppdatera våra Steam-maskiner varje år, berättar Alienware-chefen Frank Azor för Trusted Reviews.

Han förklarar att det inte kommer finnas några större möjligheter att själv uppgradera sin Alienware-låda, förutom möjligheten att eventuellt kunna peta in lite mer minne i burken. Han rekommenderar istället att de som vill uppgradera sina maskiner köper en vanlig Alienware-dator.

Steam-maskinen från företaget har ett preliminärt pris som ligger på ungefär samma nivå som Xbox One i Storbritanninen, det vill säga cirka 429 pund. Läs hela artikeln för fler detaljer.

Nä, det funkar hur fint som helst fint att byta och uppgradera (har en Aurora-tower som jag bytt det mesta i nu över en 3 års period). Priset är givetvis överpris, precis som på alla produkter som är varumärkesbelastade. Fram tills jag köpte min Alienwa... 23/01 Jag har svårt att tro att utvecklarna kommer sitta och optimera alla sina spel för dessa Steam maskiners hårdvara i 7 år framåt. :) Med konsoller som PS4 och Xbox One är det däremot en annan femma. Där kommer spelen flyta behagligt utan allt för mycket... 23/01 Varför skulle du behöva betala 5000kr/år? Den kommer vara "lika" kraftfull som "next-gen" konsolerna, så du kommer ju kunna ha den lika länge. (~7år om det följer förra generationen) 23/01 Ju mer jag läser om steam machines ju mer börjar jag tappa intresset. Gillar idén men känns som en onödig lyx att ha 2 datorer. Jag lutar åt en dual-boot (om SteamOS blir grymt för spel) och sedan helt enkelt tysta ner datorn mera eftersom allt är i var... 23/01 Konsoler är mycket dyrare om man räknar spel som tillsammans kostar mer än en dator mer än datorspel. Sen kan man lägga till TVn på det också, och ta hänsyn till det låsta innehållet i övrigt. 22/01 Why? Vem vill köpa nåt sånt dylikt? 22/01 Förstår inte varför man skulle välja en Steam-maskin istället för en PS4 om man nu får välja? Konsolerna har åtminstone sina egna spelbibliotek och jag har väldigt svårt att tänka mig att det kommer komma många titlar som finns till Steambox men inte... 22/01 Säger som så, att bygger man rätt (inte nödvändigtvis med värsta dyraste komponenterna) så behöver man inte uppgradera varje år. Kanske 2-3 år och då bara tex grafikkortet. Men Alienware, nej tack! 22/01 Det är en flopp också... 22/01 Brukar säga att folk som gnäller över konsoller och anser att sin dator e fräckast å bäst är spelens variant på raggare. Bespottar alltid konsollerna och lägger enorma summor på sin burk för att kunna spela samma spel...ungefär som en raggare som kollat... 22/01
Skicka en rättelse