Det gick hyfsat bra för Alienwares design när vi röstade om vilken Steam Machine som är snyggast. Men om vi kollar på det som är av lite större betydelse, det som finns på insidan, så kan vi konstatera att komponenterna inte kommer gå att byta ut på egen hand – åtminstone inte i någon större utsträckning. Istället kommer företaget släppa nya maskiner varje år, för att hänga med i teknikens framfart.

– Om man ser till livscykeln så uppdateras konsoler var femte till sjunde år. Vi kommer uppdatera våra Steam-maskiner varje år, berättar Alienware-chefen Frank Azor för Trusted Reviews.

Han förklarar att det inte kommer finnas några större möjligheter att själv uppgradera sin Alienware-låda, förutom möjligheten att eventuellt kunna peta in lite mer minne i burken. Han rekommenderar istället att de som vill uppgradera sina maskiner köper en vanlig Alienware-dator.

Steam-maskinen från företaget har ett preliminärt pris som ligger på ungefär samma nivå som Xbox One i Storbritanninen, det vill säga cirka 429 pund. Läs hela artikeln för fler detaljer.