Det har varit en hel del turer kring #King.com den senaste tiden, hela debaclet kretsar kring att företaget valt att varumärkesskydda orden "Saga" och "Candy". Något som naturligtvis inte ser särskilt bra ut hos oss på andra sidan. Tidigare idag försökte vi reda ut det hela och hur det mest kretsar kring att försöka stoppa utvecklare som försöker plagiera #Candy Crush Saga-skaparnas skapelser. Nu kommer ett lastbilslass med bensin på elden, då #King själva anklagas för plagiat.

Det är skaparna bakom spelet #Scamperghost som delar med sig av sitt möte med #King.com om en eventuell sponsring av spelet. Affären blev inte av då #MaxGames.com gav utvecklarna Junkyard Sam och Nick Bray ett bättre erbjudande. Det hela föll inte i god jord hos #King.com som sägs ha anlitat en annan utvecklare för att göra en direkt klon av #Scamperghost. Namnet på denna titel är Pac-Avoid. Nu vet du vad som menas med att "kasta sten i glashus".

Det hela var såpass illa att #King.coms spelklon nästan hann släppas innan Junkyard Sam och Nick Bray lyckades få ut sin egna titel. Anledningen till att de med nöd och näppe vann "racet" var att en kompis hos den svenska utvecklaren varnade dem.

Vi har kontaktat King.com för en kommentar.