Det har varit en hel del turer kring #King.com den senaste tiden, hela debaclet kretsar kring att företaget valt att varumärkesskydda orden "Saga" och "Candy". Något som naturligtvis inte ser särskilt bra ut hos oss på andra sidan. Tidigare idag försökte vi reda ut det hela och hur det mest kretsar kring att försöka stoppa utvecklare som försöker plagiera #Candy Crush Saga-skaparnas skapelser. Nu kommer ett lastbilslass med bensin på elden, då #King själva anklagas för plagiat.

Det är skaparna bakom spelet #Scamperghost som delar med sig av sitt möte med #King.com om en eventuell sponsring av spelet. Affären blev inte av då #MaxGames.com gav utvecklarna Junkyard Sam och Nick Bray ett bättre erbjudande. Det hela föll inte i god jord hos #King.com som sägs ha anlitat en annan utvecklare för att göra en direkt klon av #Scamperghost. Namnet på denna titel är Pac-Avoid. Nu vet du vad som menas med att "kasta sten i glashus".

Det hela var såpass illa att #King.coms spelklon nästan hann släppas innan Junkyard Sam och Nick Bray lyckades få ut sin egna titel. Anledningen till att de med nöd och näppe vann "racet" var att en kompis hos den svenska utvecklaren varnade dem.

Vi har kontaktat King.com för en kommentar.

Att Epic shadow gjorde spelet är det väl ingen som ifrågasätter? 26/01 Kan absolut hålla med lite så där. Sen är det ju faktiskt en utveckling av Arkanoid som är utveckling av Pong om man skall vara petig ^^ 25/01 Kopiera är inte samma sak som att ta en kod och sedan påstå att man själv har skapat den, det är stöld. Spel bygger på andra spel, så här har industrin alltid fungerat men det är stor skillnad på att "låna" saker och att kopiera ett spel rakt av (som... 25/01 King är väl antagligen det största "spelföretag" som stjäler andras upplägg! Kolla bara på C*ndy Crush... Ren kopia av Bejeweled, svinföretag! 25/01 Om de nu ska bli hög på pengar kan de väl ta kokain eller nått och ge fasen i att jävlas med andra- 25/01 Jepp, möjligen skulle man kunna modernisera det lite för att nå samma effekt som eld och salt hade då. Målet skulle iaf vara att de inte kunde fortsätta verka :) Ta titt i SAOL, fz håller i det här fallet en betydligt högre nivå än kvällspressen(genom... 25/01 maybe, baby. 25/01 Har de inte blivit rika nog på Candy Crush? Mycket vill ha mer, antar jag :(. 25/01 Det enda de gör är att livnära sig på andras verk, titta på "Papa Pear Saga" och jämför med Peggle... http://images.bbgsite.com/www/2013/04/01/papa_pear_saga_1.jpg 25/01 Nää.. har dom gjort en klon/kopierat någon annans spel? Sånt här var ju jättevanligt i datorspelen begynnelse. Kända arkadtitlar clonades hejvilt och gavs ut till hemdatorerna, oftast under något nytt fräsigt namn. :) Stämmingarna haglade till höger och... 25/01
Skicka en rättelse