Många är vi som har skrattat åt Conan O’Briens tafatta försök att spela såväl moderna storspel som små indietitlar och gamla klassiker i programmet Clueless Gamer. Recode har luskat fram att ungefär en fjärdedel av utvecklarna bakom dessa spel har betalat för sin medverkan.

En av dessa är #Red Barrels som öppnat plånboken och betalade 35 000 dollar för att få med sitt läbbiga #Outlast i Halloween-specialen av programmet. Spelet fick bättre omdöme än #Amnesia: The Dark Descent och #Slender: The Eight Pages, vars utvecklare inte betalade för sig.

– Clueless Gamer är inte seriösa recensioner, utan enbart komiska sketcher. Därför tycker vi inte att vi behöver redogöra för sponsorerna. I varje klipp är Conan väldigt tydlig med att han inte är kvalificerad för att recensera spel, förklarar en talesperson för programmet.

Conan ska enligt talespersonen inte fått några särskilda instruktioner för hur han ska recensera, utan dömer alla spel på samma grund. Djupdyk ner i det här i den matiga artikeln hos Recode. Klippet med skräckspelen ser ni nedanför.