I maj förra året avtäckte #Microsoft sin Xbox One-konsol och passade på att berätta om en del spel och annat till maskinen. I den sistnämnda kategorin hittar vi en tv-serie om #Halo som kommer produceras av Steven Spielberg i samarbete med utvecklarna #343 Industries. Mer än så har vi inte fått veta om projektet, förrän nu när sajten Latino Review hänvisar till en "pålitlig källa" som vet vem som kommer regissera pilotavsnittet.

Den som pekas ut är ingen mindre än Neill Blomkamp som bland annat har District 9 och Elysium på meritlistan. Under 2007 gjorde han även ett antal kortfilmer om #Halo 3 och han var tillsammans med Peter Jackson aktuell för en Halo-film som sedermera skrotades.

Helt plötsligt blev jag sugen på en box 27/01 Även om Elysium hade sina brister så var den ändå bättre än de flesta Sci-fi filmerna de senaste åren. Killen är duktig på att göra coola/brutala vapen, hoppas de även blir så i Halo serien. Hade dock föredragit att se han göra en Half-life eller Fallou... 27/01 Nä, den var ju en besvikelse. Men det känns som han har en egen stil. Lite som Guillermo del Toro, vars speciella stil man också känner igen direkt. 27/01 Blomkamp sade väl i en intervju att han inte villa göra en Halo film för att det skulle begränsa hans vision, alltså att han gör en film i ett universum som han inte skapat själv. 27/01 Jag bryr mig inte ett skvatt om Halo, men jag älskar Neil Blomkamp :) 27/01 Både District 9 och Elysium var ju grymma! Speciellt effekterna och det råa våldet, hoppas de tar med sig det i Halo-serien. Tänk om de skulle göra Haloserien som ett futuristisk Band of Brothers... *dreglar* 27/01 District 9 var enligt mig den bästa filmen 2009. :)) 27/01 Så länge han lämnar sina politiska budskap (dem var så dåligt gjort i Elysium.Skitfilm!) bakom sig, så är jag ok med det. 27/01 District 9 var väl i grund och botten en Halo-film? Jag älskade District 9, och tyckte även att kortfilmerna om just Halo var helt okej, så Spielberg har nog hittat en den perfekta mannen för jobbet. 27/01 Elysium var ingen höjdare i min bok, men å andra sidan älskar jag hans visioner och sitt kreativa sätt i sina filmer. Ska bli riktigt roligt att se färdiga produkten i vilket fall! 27/01
Skicka en rättelse