En officiell nyhets-app och många minispel sägs vara på gång till Ios och Android.

Japans största och mest respekterade dagstidning, Nikkei, berättar (via Kotaku) att hårt ansatta #Nintendo gör sig redo att bekräfta sin satsning till smartphones för att vinna tillbaka förlorade spelare. Utannonseringen ska ske redan nu på torsdag.

Enligt Nikkei kommer Nintendo presentera trailers för kommande titlar, troligtvis till Ios och Anroid. Det ska dock inte röra sig om kompletta spelupplevelser. Tanken är att släppa minispel som demonstrerar titlar till Wii U och 3DS och att dessa ska locka spelarna att införskaffa de kompletta upplevelserna. Apparna ska vara gratis.

Nintendo planerar också att släppa en officiell applikation som ska förmedla nyheter och marknadsföra spelen. Där kommer vi bland annat få veta mer om spelens karaktärer, pris och releasedatum. Huruvida detta är sant och om det kommer ge Nintendo en knuff i rätt riktning återstår att se. Vi lär få anledning att återkomma i frågan innan veckan är slut.

Själv tror jag att det beror främst på namnet, De som köpte Wii var familjer och knappast folk som vi som läser spelnyheter. Många tror nog att Wii U är något tillbehör till Wii och därför säljer Wii U dåligt. Enbart några få köper och det är folk som... 28/01 Jag tror dock att Nintendos totala omsättning skulle se helt annorlunda ut om de vågade gå cross-platform med sina spel. Visst är det bra att kränga konsoler med exklusiva spel men Wii U säljer inte relativt bra, trots att den kom ut "konkurrensfri" (i... 28/01 Detta är tydligen inte sant. http://kotaku.com/nintendo-denies-smartphone-game-rumors-1510618998 28/01 Problemet är det tror jag att de som skaffat WiiU kommer bli besvikna om deras kontroll som de köpte för många tusenlappar plötsligt blir meningslös och de som skaffat WiiU är ju ändå alla Nintendo fans. 28/01 Släpp Zelda, Pokemon och Super Mario till Android och iOS så är problemet löst. Komplexa spel med simpla kontroller. Ett framgångskoncept till smartphones i min mening. 28/01 http://kotaku.com/nintendo-denies-smartphone-game-rumors-1510618998 28/01 Om de skulle börja släppa hela spel i framtiden hoppas jag att de även släpper hårdvara, dvs kontroller till telefonerna. 28/01 Ge mig en Nintendophone !! 28/01 Bara jag som skulle kräkas om nintendo spelen släpptes till telefoner. Styra mario med en touch skärm, neeej tack. Då får dom fasiken släppa en snes eller nes kontroll med bluetooth som går att parkoppla med plattan. 28/01 borde det inte vara ett smartare drag att satsa på sina egna konsoler tanken på att dom inte säljer särskilt bra 28/01
Skicka en rättelse