Förra årets sista kvartal innebar en förlust på 2 miljarder kronor.

Igår publicerade Electronic Arts sin ekonomiska rapport för det så viktiga fjärde kvartelet 2013 och som du kanske har läst i vår mest besökta blogg var det inga glada siffror. Förlusten räknades till $308 miljoner vilket fick dem att sänka sin förväntade omsättning för året till $3,91 miljarder. Den stora anledningen sägs vara att försäljningen på Xbox 360 och Playstation 3 avtagit snabbare än väntat, de tappade en fjärdedel i omsättning.

Deras spel till Playstation 4 och Xbox One gick förvisso bättre än väntat men inte tillräckligt bra för att täcka upp tappet från den förra generationen. Däremot kunde man se en ökad försäljning för både pc och digitalt, med 13 respektive 27 procent.

du har kanske rätt!? 30/01 Nej de ökade försäljningen men det är INTE samma sak som att gå med vinst. Deras marginaler kan ha varit sämre än de var tidigare vilket gett förlusten. Eller så har de haft större övriga kostnader i bolaget. Sånt där kan man bara få reda på om man särs... 30/01 Så i ren svenska så betyder alltså detta: "Vi tjänade såhär många miljoner dollars mindre än vad vi trodde." Buhu. De gick ju fortfarande i vinst. 30/01 kan vara så också, men som sagt behöver det inte vara så. 30/01 Jo det gör det. Omsättning minus kostnader blir resultatet och i år lutar det alltså åt att EA bränt mer pengar än de fått in. Man får alltså plocka pengar ur kassan för att täcka utgifter eller låna pengar dvs man "går back" i år... Resultatet av sånt... 30/01 Word broder! Många av dessa utvecklare har gjort mina absoluta favoritspel. Nu får man smaka EA's uppföljare/diarre-regn. 29/01 Nu står det ju i och för sig att de gjorde förlust på strax över 300 miljoner dollar, och som en konsekvens av det sänkte sin prognos för omsättningen till 3.91 miljarder. Omsättning är inte vinst, det är endast ett mått på hur mycket pengar som strömma... 29/01 Nä, tror att det går hand i hand med den fina utmärklse dom fick dessa två år. Hedras den som hedras bör antar jag. 29/01 Jo för att deras trackrecord har ju varit så bra hitills att det är värt att låta dem fortsätta, låt oss kolla in några av deras highlights... -Dem stal Madden från Bethesda. -Avrättade Origin System och Ultima Serien, pionjärerna och faderna av wRPG-ge... 29/01 Inte heller trodde man att företaget i fråga skulle bli döden för Command & Conquer, Dungeon Keeper och Syndicate. Bara för att nämna några. 29/01
Skicka en rättelse