I spelserien #Tropico axlar vi rollen som gladlynt diktator som kan styra och ställa över befolkningen som vi vill. Tjäna pengar, glid runt i solen och besluta om vänskapsband ska knytas med Sovjetunionen eller USA. Den senaste delen, #Tropico 5, är under utveckling och släpps till pc, Mac och Xbox 360 under året. Dessa versioner får även sällskap av en variant till Playstation 4.

– Genom att nyttja kraften från Playstation 4 har Tropico-ön aldrig sett bättre ut, konstaterar Kalypso-chefen Stefan Marcinek.

Förutom ett fint yttre kommer spelet även dra nytta av konsolens olika unika funktioner. Co-op och multiplayer för upp till fyra personer kommer finnas tillgängligt till alla formaten.

Det lär, som alla andra spel på konsol, bli till ett surgeon simulator där en aimbot lurar dig att tro att det är just du som spelar. 30/01 Jag tror inte att det blir några svårigheter att kontrollera Tropico med en handkontroll. I C&C eller liknande spel så är snabba kommandon och enhetskontroll av yttersta vikt men Tropico är betydligt lugnare och du kan pausa tiden när du placerar byggna... 30/01 Tänkte mer på att det kanske blir någon form av turbaserat för att bättre passa konsol. Poängerar tydligare att jag har i stort sett noll koll på Tropico men läser jag lätt upplägget kan det funka. Simcity funkade på snes rätt bra om jag minns rätt. 30/01 Civilization: Revolution var ett fantastiskt spel men också undantaget som bekräftar regeln att strategispel inte passar på konsoll. Sen var det ju inte ett RTS heller :) 30/01 Tycker själv att Civilization Revolution (konsol) var ett klockrent spel. Kanske blir något liknande upplägg? Ska dock tillägga att jag endast spelat Tropico 1 eller 2 några timmar. Minns inte riktigt hur spelet var. 30/01 Men.. spela RTS på konsol? Huga... Oavsett! Trevligt med ett nytt Tropico! Hoppas de tänker på de gamla keyboard+mus-användarna i första hand för PC/Mac-versionerna. 30/01 återigen få återvända till sin banan-republik. 30/01 Ser fram emot detta. Tropico-spelen är jävligt underhållande och, för att använda ett slitet ord, underskattade. 30/01 Lustigt att varken PS3 eller Xbone får det. Men men, så länge jag får det till PC så är jag nöjd :) 30/01
Skicka en rättelse